Slovenija
84 ogledov

"Bolnica že tri dni leži na hodniku"

Infekcijska klinika Facebook
Zaradi prenove prostorov so na Infekcijski kliniki postelje postavili kar na hodnik.

"Takole na hodniku sprejemne ambulante infekcijske bolnišnice zraven stranišča za invalide, kjer naj bi oddajali urin in blato, leži moja mama že tretji dan," je zapis na socialnem omrežju Facebook, kjer je uporabnik v nedeljo objavil pričujoče fotografije. "Zaradi povišane temperature in stanja v katerem je (levkemija in padec odpornosti), je izpostavljena vsakodnevnem hrupu pri sprejemanju bolnikov."

PREBERITE ŠE: 

Na UKC Ljubljana so pojasnili, da razlog za prostorsko stisko ni povečano število bolnikov, ampak obnovitvena dela na oddelku. "Splet okoliščin je žal tak, da zaradi prevelikega priliva pacientov nismo mogli vseh sprejeti na oddelke," so zapisali v UKC Ljubljana. "Lahko pa zagotovimo, da so bili vsi ustrezno in kakovostno oskrbljeni. Obnova oddelka bo trajala predvidoma tri tedne in bo izboljšala oskrbo pacientov na kliniki."

Dodajajo, da je Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKC Ljubljana ena izmed klinik, kjer razmere za delovanje niso optimalne in zato je tudi ena izmed investicijskih prioritet. "Imamo pripravljeno kratkoročno rešitev," pravijo pri UKC Ljubljana. "V pripravi pa je tudi dolgoročna prostorska strategija za celotni UKC Ljubljana, katere del je tudi Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja."

Prenavljajo tudi urologijo

A s slabimi razmerami v UKC Ljubljana, ki ga je pretekli teden obiskala tudi ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc, se ne srečujejo le bolniki na Infekcijski kliniki, ampak tudi drugje. Pisali smo o razmerah na kliničnem oddelku za urologijo, kjer so bili bolniki do nedavnega priča stari in zanemarjeni opremi, prenatrpanim bolniškim sobam in zastarelim kopalnicam. 

Z razmerami na oddelku se je včeraj seznanil tudi Varuh za človekove pravice in zdravstveni inšpektorat, na UKC Ljubljana pa pojasnjujejo, da je prenova prostorov na urološkem oddelku v zaključni fazi ter da se osebje trudi zagotoviti hitro in kakovostno obravnavo bolnikov. "Žal imamo omejena sredstva za obnovo prostorov in nakup nove opreme in moramo vsako leto postaviti prioritete in glede na finančne zmožnosti," pojasnjujejo pri UKC Ljubljana.

Varuh je ob obisku zapisal, da pričakuje, da bodo razmere na Kliničnem oddelku za urologijo sanirane, pacientom pa zagotovljene vse pravice, ki jim pripadajo. Ob je izrazil zadovoljstvo s hitrim reagiranjem pristojnega inšpektorata.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • Ferluci 18:00 14.september 2016.

    Odvisno od bolnika. Kakšnega vplivneža ali politika prav gotovo ne bi zdravili na hodniku. Vse ostalo komentiranje ne brezvezno in brezpredmetno.

  • Avatar Leon
    Leon 08:41 14.september 2016.

    MajaZmaja oprosti ,ampak v prejšnjem režimu nič ni bilo zastonj ! Narobe in namerno so te napačno poučili . Imeli smo vse kar so naši dedki in babice ,mame in očetje po vojni zgradili s prostovoljnim delom in samoprispevki za ...prikaži veča bolnice ,šole ...itd . Ne verjami jim ,lažejo .

  • gornik 18:08 13.september 2016.

    Izola se bo morala zgoditi tovarišici za zdravstvo.