Slovenija
19387 ogledov

Bolnik med potjo umrl, zanj je skrbel pijani zdravnik

Reševalno vozilo Istochphoto
Gre za mladega, komaj 34-letnega zdravnika Slovenca.

Na okrožnem sodišču v Beljaku bo prihodnji teden potekalo sojenje 34-letnemu zdravniku iz Slovenije, ki je bil pred letom dni vinjen med prevozom bolnika iz Hrvaške v München, bolnik pa je umrl. Zdravnik naj bi bolnika po poslabšanju stanja nepravilno intubiral in ga neustrezno nadzoroval, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Bolniku je po poročanju avstrijskih medijev kmalu po predoru Karavanke na avstrijskem Koroškem nenadoma postalo slabo, urgentni zdravnik, ki ga je nadzoroval, pa mu ni mogel pomagati. Poklicali so tudi avstrijske reševalce, vendar je moški na poti do bolnišnice v Beljaku umrl. Mediji sicer ne navajajo imena ali državljanstva umrlega.

Kazenska ovadba zdravnika bremeni ogrožanja fizične varnosti bolnika. Zdravnik, ki je imel v krvi 2,2 promila alkohola, naj bi intubacijsko cevko namesto v bolnikov sapnik vstavil v požiralnik.

Po mnenju sodnega izvedenca smrti bolnika sicer ni mogoče pripisati napakam zdravnika in je najverjetneje ni bilo mogoče preprečiti, poroča APA.

Če bo spoznan za krivega, mu grozijo do trije meseci zapora, incident pa bi po poročanju avstrijskega spletnega portala Heute lahko pomenil tudi konec njegove zdravniške kariere.

avtocestna policija Slovenija Policija posredovala, 48-letni moški umrl v njihovem vozilu

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Pierre 09:00 06.april 2024.

    Kako je bolnika obravnaval slovenski zdravnik na poti iz Hrvaške v Nemčijo?

  • atamama 07:54 06.april 2024.

    V celotnem poročanju pogrešam samo ime firme, ki je prevoz opravila in podatke zdravnika. In ne bi se čudil, da je bil zdravnik ''na fuš'' spremljevalec privatne firme. Se pa vidi samocenzura novinarjev. Razumljivo, tudi novinarji zbolijo in strah ravnanja ...prikaži več dohtarjev proti novinarju iz Splita bo še dolgo živ.

  • luccifer 00:38 06.april 2024.

    Ender3, ne seri, ne pametuj in takoj v klet na šilček ali dva, gremo Janšev vojak.