Slovenija
24 ogledov

Bolnikom tri kadilnice

Za onkološkim inštitutom bodo postavili tri kadilnice, medtem se bo sanacija vod Žurnal24 main
Onkološki inštitut. Za kadilnice iščejo prave ponudnike, za sanacijo vodovoda pa prave krivce.

Onkološki inštitut Ljubljana (OIL) je zavrnil do zdaj edino prispelo ponudbo za izdelavo dveh kadilnic, ki bosta stali za stavbama C in E. Ponudba podjetja MIK za 48.300 evrov je bila predraga; OIL namerava za tri kadilnice porabiti 45 tisoč evrov.

Krivo vzdrževanje?

Presojanje. Strokovna komisija bo morala med drugim ugotoviti, ali sta se bakterijska okužba in korozija vodovodnih inštalacij zgodili pri gradnji objekta ali pri njegovem vzdrževanju. Poleg tega bo morala določiti, ali gre za skrite napake ali za napake, za katere velja garancijska izjava SCT.

Kadijo pred stavbami
"Za nakup kadilnic smo se odločili z namenom ureditve zunanjih lokacij za kadilce, ki so trenutno povsem neurejene – o čemer se lahko prepričate tudi sami ob ogledu okolice stavb," pojasnjujejo na OIL.

Nakup kadilnic, ki bodo namenjene tako bolnikom kot zaposlenim, je februarja potrdil tudi svet zavoda.

Sanacija bo še počakala
Začetek sanacije vodovoda na OIL, kjer so te dni znova odkrili prisotnost bakterije legionele, pa se ne bo začela pred jesenjo. SCT, ministrstvo za zdravje in OIL so sklenili dogovor o izvedenskem mnenju glede napak na vodovodnem sistemu.

Poročilo naj bi bilo pripravljeno septembra, na njegovi podlagi pa se bodo dogovarjali o sanaciji ali unovčitvi garancije – rok za uveljavitev poteče novembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.