Slovenija
120 ogledov

Bolnišnica Vojnik ne bo bergla

Žurnal24 main
Psihiatrično bolnišnico Vojnik bo od zdaj vodil Lajlar. Novakova z mesta odstopila zaradi gonje proti njej.

Direktorico Psihiatrične bolnišnice Vojnik Vesno Novak je zamenjal Daniel Lajlar. Novakova je pojasnila, da čas za njen odhod sicer ni primeren, vendar se je za to odločila zaradi gonje proti njej.

Znova je zavrnila vse očitke, zlasti glede zlorabe svojega položaja pri podpisovanju pogodb za informacijsko dejavnost. Računalniški sistem bolnišnice je namreč stal več kot 57 tisoč evrov.

 

Bodo Vojnik zaprli?
Kot smo na Žurnalu24 pisali že v petek, naj bi ministrstvo za zdravje želelo ukiniti bolnišnico Vojnik kot samostojni javni zavod in jo spet pripojiti k celjski bolnišnici. Razlogi naj bi bili v racionalizaciji poslovanja. Bolnišnica se je sicer osamosvojila leta 1993, prej pa je bila del Splošne bolnišnice Celje. Minister Borut Miklavčič je na novinarski konferenci glede pripojitve bolnišnice povedal le, da so možnosti še odprte.

Pogoj je samostojnost
Lajlar je pojasnil, da je pripravljen bolnišnico voditi le, če bo ta še naprej delovala samostojno oziroma ne bo priključena Splošni bolnišnici Celje. ''Nočem biti voden na daljavo. Ko smo bili skupaj s celjsko bolnišnico do leta 1993, smo bili bergla, v celjski bolnišnici pa so menili, da samostojno ne moremo preživeti, vendar smo dokazali, da lahko'' pravi Lajlar.

Dopisa ministrstva o pripojitvi celjski bolnišnici na psihiatriji še niso prejeli, čeprav vedo, da so na ministrstvu za zdravje potekali pogovori o tem. V sredo bo na to temo potekal sestanek vodstva bolnišnice, vojniškega župana in predstavniki ministrstva.

 

Po zaslužku na 3. mestu
Zaposleni v bolnišnici so bili zaradi napovedi o ukinitvi ogorčeni. Vojnik naj bi vsa leta posloval pozitivno in imel tudi strokovno vizijo, zato za pripojitev ne vidijo razloga.

Za redno delo z delovno dobo vred je dr. Šunjevarić prejel 5.466 evrov, za šest dežurstev 4.712 in za položajni dodatek 236 evrov.

Poslujejo pozitivno in so za svoje delo tudi dobro nagrajeni; njihov nevropsihiater Slobodan Šunjevarić se je novembra uvrstil na 3. mesto lestvice najvišje izplačane bruto plače v javnem sektorju.

Napoved o zaprtju brežiške bolnišnice ostala pri napovedi
Lani poleti je precej prahu dvignila podobna napoved glede zaprtja brežiške bolnišnice, ki naj bi jo pripojili novomeški. Napoved je prišla s strani ministrstva, ki jo je kasneje demantiralo.

"Ostalo je pri tem. Minister je zanikal napovedano namero o zaprtju in od takrat ni nič novega," je za Žurnal24 povedal direktor brežiške bolnišnice Dražen Levojević.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.