Slovenija
133 ogledov

Bomba iz grmovja

Radojević (levo) in Savić (desno) že prestajata zaporni kazni zaradi bombnega na Žurnal24 main
Bombaša nista kriva nedovoljene proizvodnje orožja in prometa z njim.
Dvom je podan tudi zaradi sledi tretje osebe, ki so bile najdene na odvrženi bombi.
Andrijana Ahačič, predsednica sodnega senata

Stanko Radojević in Dejan Savić, ki sta maja 2009 na kranjsko policijsko upravo vrgla bombo, sta bila včeraj oproščena po drugi točki obtožnice. Ta jima je očitala, da sta protipravno hranila vojaško orožje.

Premalo dokazov
Kranjsko okrožno sodišče ju je sicer že v prvem sojenju oprostilo za to kaznivo dejanje, a je višje sodišče razveljavilo oprostilno sodbo, zato so o njej odločali znova.

Po mnenju tožilstva dejstvo, da sta bila Radojević in Savić obsojena za bombni napad, dokazuje, da sta bombo tudi prenašala okoli. Za Radojevića je bilo tako predlaganih deset mesecev zapora, za Savića pa osem.

“Niti z enim dodatnim dokazom tožilstvo ni dokazalo, kdo in kje je hranil bombo, ki je bila odvržena. Enako dokazov torej obstaja za to, da je bila bomba v grmu pred policijsko postajo, kot za to, da sta jo obtoženca prenašala s seboj,” pa je včeraj povedal Janez Hočevar, Radojevićev zagovornik. Dodal je, da velja upoštevati tudi ugotovitev višjega sodišča, da so bile na bombi najdene sledi treh ljudi, torej bi lahko bombo hranil in prenašal tudi nekdo tretji.

Podobnega mnenja je bila tudi Savićeva zagovornica Anka Kozamernik. “Pri Saviću je bila opravljena tudi hišna preiskava, v kateri niso našli nobenega orožja,” je dodala.

Brez bombe po lokalih
Predsednica sodnega senata Andrijana Ahačič je po izreku oprostilne sodbe pojasnila, da se je tudi senatu postavilo vprašanje, ali sta obtoženca res hranila bombo. “Gledali smo, kaj je Savić počel tiste noči, in zdelo se nam je čudno, da bi v toliko lokalih, kot jih je obiskal, s seboj nosil bombo,” je povedala Ahačičeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.