Slovenija
26 ogledov

Bomba ji dobre volje ni vzela

Med zadnjimi so bili predvajani prisluhi obtoženi Hildi Tovšak. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
"To je zame bistveno in zato sem, tudi po bombi, nasmejana in dobre volje," je dejala nekdanja prva dama Vegrada in dodala, da ni pomemben en človek, ampak to, da gre Vegrad naprej.

"Celovški dvori so končani, prisilna poravnava je potrjena, s podjetniškim sindikatom je dosežen dogovor glede izplačila plač. Torej gremo po neki začrtani poti," je pojasnila nekdanja direktorica Vegrada za časnik Večer in poudarila, da je načrt finančnega prestrukturiranja realen in jasen.

Vendar pa morata biti izpolnjena dva pogoja - podjetje mora dobiti delo in obvladovati stroške. "Ključna stvar za Vegrad je pridobitev dela, predvsem tudi v tujini, kjer smo bili vedno dobri. Menim, da je nova ekipa takšna, da bo to znala izpeljati," je še dodala o novem direktorju Borisu Medvedu in prokuristu Sandiju Knezu.

Medved je po njenih besedah dober organizator in človek iz prakse. "Poiskati smo morali nekoga od zunaj, ki je že delal v takšnih kriznih razmerah. Tudi prokurist Sandi Knez je zelo dober. Iskreno sem prepričana, da bosta dobro delovala," je povedala in dodala, da je bilo sicer zanimanje za vodenje Vegrada kar široko.

Ob vsem tem je Tovšakova, ki je tudi lastniško povezana z Vegradom, poudarila, da je njen življenjski interes, da prisilna poravnava Vegrada uspe. "Ukvarjam se s tem, da se Vegrad preživi in da se ohranijo delovna mesta. Hudo mi je, da se lahko tako na pamet govori, kaj je s podjetjem. Da se s tako lahkotnostjo poziva k stečaju, češ, saj bodo ljudje živeli na zavodu. Ja, ampak le par mesecev. Kam bodo pa ti ljudje šli potem?"

Glede očitkov o nepravilnih odpuščanjih pa je Tovšakova povedala, da Vegrad že nekaj let nima nobenega delovnega spora, tako da se tudi o nekih slabih odnosih v Vegradu ne more govoriti. "Imamo hujše napade od zunaj kot pa od znotraj," je dejala Tovšakova, ki tudi pravi, da Vegradovi delavci niso bili lačni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.