Slovenija
26 ogledov

Bombaši se bodo vrnili na sodišče

Na zatožni klopi: Leon Podlogar (v ospredju), Janez Schuller (drugi z leve) in B Žurnal24 main
Pritožba. Višje sodišče 3. septembra znova o bombnem napadu. Razpisana je obravnava.

Kot smo izvedeli, bo 3. septembra Višje sodišče (VS) v Ljubljani obravnavalo pritožbo osumljencev Janeza Schullerja, Leona Podlogarja in Branka Žižmonda v zvezi z bombnima napadoma v romskem naselju v Brezju in Dobruški vasi.

Gre za dva bombna napada, prvi se je zgodil 6. maja 2005 in ni zahteval žrtev, v drugem, ki se je zgodil 3. junija istega leta, pa sta umrli dve Rominji. Septembra lani se je trojici že tretjič končalo sojenje. Obtožnica jim je očitala umor in poskus umora, enemu pa tudi nedovoljen promet z orožjem. Trojica je bila za očitana kazniva dejanja že dvakrat obsojena na prvi stopnji, vendar pa je VS sodbo obakrat razveljavilo, in to po mnenju tožilstva kljub verodostojnosti prič in drugih dokazov.

Nič dobrega za osumljence
Da bo VS obravnavalo pritožbo osumljencev, nam je potrdil tudi Schullerjev zagovornik, celjski odvetnik Tomaž Bromše. Kot pravijo naši viri, pa je VS za ta dan razpisalo kar obravnavo, kar naj za osumljene ne bi pomenilo nič dobrega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.