Slovenija
968 ogledov

Bomo kmalu leteli na Dunaj?

Profimedia
"Še naprej ocenjujemo Ljubljano kot potencialno destinacijo v naši mreži," sporočajo iz avstrijske letalske družbe.

Letalska družba Austrian Airlines, ki je sicer del skupine Lufthansa Group, proučuje možnosti za uvedbo poletov med Ljubljano in Dunajem, poročajo na portalu ExYuAviation.

Kot smo že poročali, bo država v prihodnjih treh letih subvencionirala 10 letalskih linij. Subvencije bodo na voljo za povezave iz vseh slovenskih mednarodnih letališč; Ljubljana, Maribor, Portorož.

Med destinacijami je avstrijska prestolnica. "Še naprej ocenjujemo Ljubljano kot potencialno destinacijo v naši mreži. Trenutno ljubljanskim potnikom ponujamo alternativo do Dunaja preko Celovca," so sporočili iz avstrijske letalske družbe.

Aerodrom Ljubljana je po propadu Adrie Airways septembra 2019 in posledično ukinitvi letov na Dunaj sporočil, da predvideva obnovitev storitev v avstrijsko prestolnico v poletni sezoni 2020, a je pandemija te načrte prekrižala, pojasnjujejo.

Dodajajo, da se je Lufthansa hitro odzvala na propad Adrie Airways leta 2019, tako da je pokrila ključne proge nekdanjega slovenskega državnega prevoznika in zagotovila stalen pretok transfernih potnikov skozi njena vozlišča. Lufthansa je začela leteti iz Münchna in Frankfurta, Brussels Airlines iz belgijske prestolnice, Swiss pa iz Züricha.

Po navedbah portala je Austrian Airlines, so kljub precejšnjemu povroaševanju potnikov, takrat izpustil priložnost za uvedbo storitev med Dunajem in Ljubljano. "Leti v avstrijsko prestolnico so bile ena od Adriinih najuspešnejših linij, s povprečno 60.000 potniki na leto," so še zapisali na portalu. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Pierre 12:24 25.april 2023.

    Včasih je Adria tja letela vsak dan...... še pomnite tovariši?

  • Gandi123 10:48 12.april 2023.

    Slovenska politična kvazi elita že leti! Z falconom, na račun davkoplačevalcev!

  • Avatar NickMason
    NickMason 10:43 12.april 2023.

    https://www.tiktok.com/@familyskeeperjosh/video/7220326544525348098?is_from_webapp=1&sender_device=pc .