Slovenija
19 ogledov

Bone za polete umaknili iz prodaje

Ponesrečeni balon Duši Kumer
Poleti z balonom. Boni za polete z Balonarskim centrom umaknjeni. Drugi balonarji še prizemljeni.

Takoj po nesreči balona pred enim tednom so v ljubljanskih turističnoinfomacijskih centrih in v Mercatorju prekinili prodajo darilnih bonov za polete z Balonarskim centrom. Kupcem so ponudili tudi vračilo denarja.

“To smo storili nemudoma, isti dan – do razjasnitve vzrokov in do nadaljnjih navodil, ki jih pričakujemo od pristojnih institucij,” je pojasnila direktorica Turizma Ljubljana Barbara Vajda. Na ljubljanskih turističnoinformacijskih centrih so letos prodali 94 poletov, v Mercatorju pa samo junija in julija 210. Oboji so sicer v svojih pogodbah z Balonarskim centrom zahtevali postopkovno pravilnost izvajanja poletov in skrb za varnost potnikov.

Vsi balonarji v Sloveniji, ki bi želeli opravljati komercialne lete, so ta trenutek še prizemljeni. Direktor Javne agencije za civilno letalstvo RS Žiga B. Kotnik pa je povedal, da bodo danes čistopis varnostne direktive, na podlagi katere bi lahko začasno izdajali dovoljenja, ki jih do zdaj ni imel nihče, poslali ministrstvu za infrastrukturo in prostor (MZIP).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.