Slovenija
62 ogledov

Boris Pahor: Bil sem narobe razumljen

Pisatelj Boris Pahor (Foto: IFP) Žurnal24 main
V pogovoru za tržaški Il Piccolo Boris Pahor komentira nedavni zapis v Primorskih novicah glede črnega piranskega župana.

"Ma, kako lahko mislijo, da imam kaj proti temu človeku? Želel sem samo opozoriti avtohtono prebivalstvo, skupaj s tistimi, ki pripadajo italijanski manjšini, da se morajo boriti za svojo zemljo. Gre bolj za frazo, s katero sem hotel opozoriti, da lahko samo tisti, ki ima močne korenine, kljubuje globalizaciji," je za tržaški dnevnik izjavil Boris Pahor. "In očitno sem bil narobe razumljen," dodaja.

Novi piranski župan Peter Bossman je po njegovih besedah Slovenec v vseh pogledih; njegovo izvolitev pa je dojel kot dokaz velike politične zrelosti in odprtosti duha.

"Ponavljam.ne dvomim, da je ta župan, ki je bil rojen v Afriki, dober. Še več, menim, da je prekrasno, da ima voljo za to, da se bori za svojo zemljo, ki ga je posvojila," je med drugim povedal Pahor za Il Piccolo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.