Slovenija
32 ogledov

Borštnikov prstan Igorju Samoborju

Igor Samobor v vlogi inšpektorja Dušana. (Foto: FSF) Žurnal24 main
Borštnikov prstan gre letos v roke Igorja Samoborja, dolgoletnega člana SNG Drama Ljubljana.

Borštnikov prstan, nagrado že 47. Festivala Borštnikovo srečanje, se podeljuje za življenjsko delo. Letos gre v roke Igorja Samoborja, dolgoletnega člana SNG Drama Ljubljana.

Strokovna režija za Nevihto

Največ nagrad strokovne žirije je prejela uprizoritev Nevihta v režiji Jerneja Lorencija in izvedbi Mestnega gledališča ljubljanskega. Med drugim je prejela nagrade za režijo, scenografijo, glasbo in igro ter bila razglašena za najboljšo uprizoritev pretekle sezone.

Kritiki naklonjeni uprizoritvi Zgodba o nekem slastnem truplu ali gostija ali...

Po drugi strani je Društvo gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije nagrado za najboljšo uprizoritev sezone 2011/2012 dodelilo uprizoritvi Zgodba o nekem slastnem truplu ali gostija ali… v režiji Primoža Ekarta in produkciji Zavoda Imaginarni.

Rozmanovi nagrada za mlado igralko

Nagrado za igro je prejala Nataša Barbara Gračner za vlogo Baronice Castelli-Glembay v uprizoritvi Gospoda Glembajevi v izvedbi SNG Drama Ljubljana ter Gregor Baković za vlogo Marka Rothka v uprizoritvi Rdeča v izvedbi SNG Drama Ljubljana.

V tej kategoriji sta bila nagrajena še igralca iz Nevihte Primož Pirnat za vlogo Borisa Grigorjiča in Matej Puc za vlogo Tihona Ivaniča Kabanova, Nika Rozman za vlogo Katerine, prav tako v Nevihti, pa prejme nagrado za mlado igralko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.