Slovenija
42 ogledov

"Borut, čas je, da odideš!"

Borut Pahor. Saša Despot
Dva meseca po prvem pismu Borutu Pahorju, na katerega ni dobil odgovora, se je spet oglasil Ivo Leban, ki premierju sporoča, da je čas za slovo.

"Jokal boš sam nad seboj in nad neumnostmi, ki jih počneš v času svoje vladavine, ki je zagotovo zadnja," napoveduje Ivo Leban, ki je v prvem pismu premierju očital, da "brede v močvirju politikantstva, neodločnosti in grabežljivosti svojih prisklednikov".

Ti in še kar nekaj tvojih somišljenikov spada med salonske, ali le samooklicane levičarje, ki nimate nobene zveze z žuljavimi rokami, ker si z njimi niste nikoli ničesar zaslužili, ampak ste se vedno nekam priskledili in uživali sadove drugih. Zato tudi ne znate ceniti pravega in trdega dela, tako fizičnega kot intelektualnega!
Ivo Leban

Borutu Pahorju tokrat sporoča, da je njegov "predvolilni program ostal mrtva črka na papirju. Namesto da bi vladal v dobrobit svojim volivcem, se klanjaš kapitalu in velekapitalu!" Očita mu, da išče "odrešenike" v tujini, ki mu potem za njegovo "sončenje z njimi pred kamerami na ljubljanskem kolodvoru pošljejo račun za skoraj 500 tisoč evrov". Sprašuje ga, koliko so davkoplačevalce stali izleti v Libijo, iz katere se je "vrnil brez kamel in brez denarja".

"Tvoje početje sramoti člane, simpatizerje in volivce socialdemokracije, ki verjamemo v njeno idejo in solidarnost med državljani in generacijami. Zaradi tvoje oholosti zapuščajo stranko njeni dolgoletni člani, ki so s svojim delom krepili njen ugled, ki si ga ti zapravil v borih dveh letih. Če bi bilo le kaj moža v tebi, bi priznal, da posla ne obvladaš in bi odšel!" je oster Leban.

V pismu se je Leban dotaknil tudi stanja v zdravstvu, bančništvu in podpisa strateškega sporazuma s Francijo, ki ga je označil za "podpis kapitulacije". Na koncu Pahorja še poziva, da stopi pred javnost in pove, kdo je "pokradel družbeno premoženje" in kaj ti ljudje počnejo danes, nato pa naj skupaj z ministrom Svetlikom stopi med ljudi in "pleteniči o nujnosti pokojninske reforme".

Celotno pismo premierju si lahko preberete na tej povezavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.