Slovenija
25 ogledov

Borut Pahor državljančkom Dneva otrok ni odobril

Pahor in državljančki Urad predsednika republike
Borut Pahor je danes sprejel 22 državljančkov, razkazal jim je predsedniško palačo in z njimi zazpravljal o novem prazniku - Dnevu otrok.

Predsednik Borut Pahor je danes sprejel otroke velenjskega vrtca Vrtiljak. Predsednik je državljančke, kot jih imenuje, na obisk povabil zaradi pisma v katerem so mu predlagali, da uvede nov praznik, Dan otrok, ki bi bil 1. julija.

Otroci so mu predali originalno pismo in kolaž, ki prikazuje, kako je pismo nastalo, predsednik pa jih je popeljal po sobanah predsedniške palače.

Otroci so Pahorju v pogovoru pojasnili, da so najbolj srečni, ko so s starši. Med obiskom so mu otroci zapeli tudi pesmico, kar je predsednik ocenil za zgodovinski dogodek, saj se je to zgodilo prvič v prvič v stotih letih. 

Pet in šestletniki so v pismu, ki so ga nedavno poslali Pahorju, zaželeli, da bi imeli svoj praznik, Dan otrok, ki bi bil na poletni dan in bi bil dan, ko jim ne bi bilo treba v vrtec, staršem, ki bi jim na tisti dan v vsem ustregli, pa ne v službo. Jedli bi sladoled in palačinke, zvečer pa se jim ne bi bilo treba umit.

Zagotovila o prazniku še nobenega

Dogovorili so se, da do božiča zbirajo predloge, kako ta dan praznovati. Pahor je otrokom obljubil, da jih decembra obišče v vrtcu, kjer bodo sprejete predloge ovrednotili. Trdnega zagotovila o uresničitvi praznika pa ni dal. Za razglasitev posebnih dnevov je sicer odgovorna vlada, o novih praznikih pa glasujejo poslanci v državnem zboru.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • ARBAJTER 18:22 06.junij 2015.

    Jaz sem videl samo otroke. Kup majhnih pa enega velikega. Kam gre naš denar?

  • dragec 14:10 06.junij 2015.

    ne...ne.. prvo fašizmu in kolaboratistom

  • Ferluci 12:14 06.junij 2015.

    Ja, prej pa še komunizmu.