Slovenija
47320 ogledov

Borut Pahor z neprimerno fotografijo hudo ujezil vernike

Borut Pahor Borut Pahor/Instagram
Vernike je fotografija študentke, pribite na zaboje piva, ki jo je objavil na svojem profilu, močno razburila.

"Kljub dežju je bilo spet pestro na vsakoletni študentski tržnici. Zmaga pa pripada Klubu škofjeloških študentov in Katji, ki je bila kot Kristus pribita na zaboje piva. Nažical sem jo za selfi, tnx. Aja, pa Rebeka je hotela biti na vsak način na mojem instagramu, pa je," je na Instagramu zapisal nekdanji predsednik države Borut Pahor, ki se je v četrtek udeležil že 26. Škisove tržnice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Vernike je fotografija študentke, pribite na križ, ki jo je objavil na svojem profilu, močno razburila.

"Da vas ni sram. Zakaj se vedno norčujete le iz krščanstva? To je del našega življenja, naše kulture. Norčujte se iz druge vere, ki ni slovenska. Me zanima, kaj se bo potem zgodilo. Mislim, da bi se samo enkrat in nikoli več. Žalostno," je zapisala ena od komentatork.

"Bili ste najboljši predsednik do sedaj. Norčevanje iz vere pa ne spada nikamor. Ne razumem kako se vam lahko zdi taka žalitev, zmaga? Norčujte se iz Mohameda, če si upate. Muslimani resno jemljejo svojo vero in bi vam hitro postavili jasno mejo," je zapisal drug uporabnik instagrama.

Pahorjev "kiks" je hitro opazil tudi poslanec SDS Andrej Hoivik, ki je zapisal, da je Pahorjev instagram "sicer večkrat vreden všečkov, vendar pa ne verjamem, da je norčevanje škofjeloških študentov iz krščanskih vrednot vreden objave in všečkov – ne glede na količine etanola, ki so bile prej popite"

Spodrsljaj so opazili tudi v reviji Družina.

Pahor se je hitro opravičil: "Pojasnilo in opravičilo: Včeraj sem na IG objavil fotografije in zapis, ki so nekatere prizadele, za kar se jim iskreno opravičujem. Ne verjamem, da so se Škofjeloški študentje na Škisovi tržnici, kjer je po tradiciji polno veselja, humorja in satire, kakorkoli norčevali iz vrednot boga, kristjanov ali škofjeloškega pasijona. Zato se z objavo tudi jaz nisem.
To pojasnjuje moje ravnanje, ne zmanjšuje pa iskrenosti mojega opravičila."

Vseeno s tem ni prepričal vseh. Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote - dnevni center za brezdomce je njegovo opravičilo komentiralo takole: "Gospod Pahor, v luči dogodkov v Srbiji v teh dneh različni strokovnjaki poudarjajo, da je glavni problem razpad vrednot v družbi. Kaj točno ste želeli ovrednotiti s svojo izjavo? Kaj pa s svojim opravičilom, v katerem poudarjate predvsem to, da niste naredili ničesar narobe, da se pa za to opravičujete? Kakšne vrednote kot javna, odgovorna in odrasla oseba s tem zagovarjate pred mladimi? Hvala za vaš odgovor."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 29
  • GarBollo001 14:16 13.maj 2023.

    A na drugi strani križa ni bilo nič prostora?

  • Avatar Antikrist3
    Antikrist3 09:08 13.maj 2023.

    Kako so takoj užaljeni, usranci katolibanski!

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 08:49 13.maj 2023.

    Tisti ki hodimo po zemlji z odprtimi očmi in srcem vemo, da je Religija strup za človeško dostojanstvo...zgodovina pa nas uči, da so cerkveni dostojanstveniki izvajali najhujše zločine proti človeštvu v imenu boga ! Ženske so zažigali in to dekle ...prikaži več se jih spominja na svoj način.