Slovenija
15 ogledov

Borut Pahor znova za predsednika SD

Borut Pahor Mankica Kranjec / semza.si
Borut Pahor bo znova kandidiral za predsednika stranke SD. Poleg njega pa se bosta za predsedniško mesto potegovala tudi nekdanja ministra Igor Lukšič in Patrick Vlačič, so nam potrdili neuradno.

Borut Pahor stranko SD vodi že od leta 1997, za predsednika pa se bo spet potegoval tudi na letošnjem junijskem kongresu stranke. Protikandidata sta Igor Lukšič in Patrick Vlačič, nekdanji in sedanji podpredsednik SD. Oba sta bila tudi ministra v Pahorjevi vladi.

Bolj kot ta kandidatura Pahorja pa buri duhove njegova morebitna kandidatura za predsednika države na jesenskih volitvah. V tem primeru bi se Pahor soočil s sedanjim predsednikom Danilom Türkom, ki ga podpira predsednik PS Zoran Janković, in kandidatom SDS Milanom Zverom. Za predsednika poleg njiju kandidirata še Zmago Jelinčič iz neparlamentarne stranke SNS in neodvisni kandidat Marko Kožar.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 22:42 08.maj 2012.

    Ne da je Vlačič lahko protikandidat, ampak njega je treba rukent iz Partije. A zakaj ? Zaradi zelo uspešnega dela na MP in gradnji skladišč po SLO , ki jih on imenuje logistični terminali v navezi z Primorsko transportno logistično ...prikaži več mafijo . Dnar je bil pa naš !!!