Slovenija
39 ogledov

Borut Petek toži tri novinarje

casnik_bobo_1210 Žurnal24 main
Nekdanji tajnik v kabinetu predsednika vlade in sedanji svetovalec za volilno kampanjo SDS Borut Petek je vložil civilno tožbo zoper tri novinarje Dnevnika.

Toži jih zaradi pisanja, da naj bi bil vpleten v afero z javnim razpisom za gradnjo kontrolnega stolpa na ljubljanskem letališču.

V odvetniški pisarni Zidar Klemenčič so zapisali, da naj bi pisanje novinarjev Dnevnika Vesne Vuković, Suzane Rankov in Primoža Cirmana temeljilo na "neresnicah in zlonamernem konstruktu, v katerem poskušajo kriminalizirati ravnanje stranke".

Poudarili so, da Petek s Hildo Tovšak nikoli ni govoril o BTC, bivšem direktorju Gradisa IPGI Vanji Verdelu ali razpisu za nadzorni stolp, kot so zapisali Dnevnikovi novinarji.

Dnevnik je v soboto poročal, da naj bi se Petek 6. februarja srečal s Tovšakovo in se z njo pogovarjal o razpisu za gradnjo nadzornega stolpa na Brniku, zaradi katerega je policija pred kratkim aretirala več ljudi.

Novinarji se pri tem sklicujejo na magnetogram pogovora, ki naj bi ga med tajnim sledenjem Tovšakovi posneli kriminalisti, pridobili pa naj bi ga na Dnevniku.

Vesna Vuković, ena izmed soavtoric spornega prispevka, zanika, da bi lahko prišlo do zamenjave oseb na magnetogramu, kot trdi Petek.  "Informacije smo skrbno preverili in prispevek objavili šele po tem, ko so se izkazale za točne," pravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.