Slovenija
22 ogledov

Borut! Zbudi se!

Koprsko sodišče je Srečku Prijatelju prisodilo pet let in dva meseca zaporne kaz Žurnal24 main
Srečko Prijatelj je v zaporu napisal novo pismo. Tokrat premierju Borutu Pahorju, ki mu očita, da je socialno demokracijo spremenil v samovoljo.
Do pravnomočnosti sodbe je Srečko Prijatelj uradno še poslanec. Do začetka prestajanja zaporne kazni ostaja v priporu. Preberi: Prijatelju pet let.

"Ker se sestavlja črna lista poslancev, ki ne bo v ponos tistim, ki so glasovali in bodo glasovali za zmanjševanje pravic delavcev in študentov,  želim javno povedati, da sam nikoli ne bi glasoval za tak koncept zakona, ki študentom zmanjšuje možnost dostojnega življenja," piše poslanec SNS Srečko Prijatelj v novem pismu iz pripora, potem ko je državni zbor vnovič potrdil zakon o malem delu. "Večkrat sem že javno izjavil, da socialni demokrati postajajo socialni demonterji in od socialne Slovenije je ostala samo še črka S, kar je lahko tudi kratica za samovoljo."

Prijatelj, ki je prepričan, da mu je bila prostost odvzeta nezakonito s policijskim konstruktom in onemogočeno delo v parlametnu, v pismu piše še o samostojni ankaranski občini, glasovanju o proračunu in napoveduje, da se bo zaradi vedno večjih pritiskov in kratenja pravic ljudem v neposredni proizvodnji zgodil zakon ulice. "Ko bo ljudem prekipelo in jim bo zmanjkalo kruha in toplote v domu, bodo sami poskrbeli za selitev samovšečnega  g. Pahorja z Gregorčičeve ulice," piše in pred zaključkom omenja še premierjev domači kraj: "V nekdaj cvetoči Novi Gorici zdaj ostajajo samo še pogorišča nekdaj uspešnih podjetij, kot so HIT in Mip." Pismo zaključuje z osebnim apelom predsedniku vlade: "Borut! Zbudi se! Nismo se borili za tako Slovenijo!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.