Slovenija
18 ogledov

Borze v zelenem, strah ostaja

gospodarstvo borza afp Žurnal24 main
Južnokorejski predsednik Li Mjung Bak opozarja, da bodo trenutne razmere na svetovnih finančnih trgih imele velik vpliv na gospodarstvo. Francoski predsednik Nicolas Sarkozy medtem sklical sestanek.

Za veliko držav, ki jih je prizadela kriza, bo konec leta zelo težaven in vpliv na Azijo bi lahko bil zelo resen, saj je izpostavljena zunanjim dejavnikom, je dejal Li na nujnem sestanku z ministri in predstavniki monetarnih oblasti.

Da so razmere na svetovnih finančnih trgih resne, potrjuje tudi sklic nujnega sestanka s strani francoskega predsednika. Ta bo skupaj s pristojnimi ministri in guvernerjem francoske centralne banke Christianom Noyerjem razpravljal o gospodarskem in finančnem položaju.

Borzni indeksi so po ponedeljkovem padcu včeraj spet pridobili vrednost, a analitiki menijo, da gre le za zatišje pred novim viharjem. Odločitev ameriške centralne banke Federal Reserve (Fed) o ohranitvi nizke ključne obrestne mere vsaj še dve leti je pozitivno vplivala na azijske borze, tečaji delnic so se v povprečju zvišali. Indeks Nikkei, ki ga izračunavajo na osnovi vrednosti 225 najpomembnejših delnic, se je okrepil za 1,05 odstotka oziroma 94,26 točke na 9038,74 točke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.