Slovenija
149 ogledov

Bosanski kriminalisti ovadili Petana in Pušnika

“O kakršnikoli preiskavi ne vem ničesar,” trdi Petan. (Foto: Delo) Žurnal24 main
Bosanski kriminalisti so kazensko ovadili nekdanjega prvega moža borznoposredniške hiše Medveše Pušnik Bogdana Pušnika in predsednika uprave DZS Bojana Petana.

Pod drobnogledom bosanskega tožilstva so se na podlagi prijave bosanske komisije za vrednostne papirje znašli Bogdan Pušnik, Bojan Petan in Marko Ignjič, njihova (nekdanja) podjetja v Sloveniji Medvešek Pušnik, DZS, Nisa in Rent A ter luksemburški družbi Towra in Falcone, poroča POP TV.

Informacijo je potrdila Kristina Jozić iz bosanske kriminalistične policije. Sumijo jih pranja denarja, organiziranega kriminala, zlorabe položaja in kaznivega dejanja zlorabe bosanskega Zakona o vrednostnih papirjih. 

Petana novica presenetila

"Novica je popolno presenečenje, ker tako DZS kot jaz do vaše novice o tem nisva bila obveščena. Sam DZS v BiH praktično ni posloval,“ je za omenjeno televizijo dejal Petan. Leta 2009 je bosansko sodišče začasno že zaseglo razne predmete za delo tako Ignjiću in njegovi Nisi, pa tudi DZS in podjetju Medvešek Pušnik. 

Omenjena trojica naj bi sodelovala tudi v zgodbi Terme Čatež in DZS, zaradi česar naj bi slovenski kriminalisti neuradno pri nas že ovadili Petana. Sumijo, da naj bi se DZS s finančnim izčrpavanjem podjetij okoristil za okoli 20 milijonov evrov.

Komentarjev 1
  • maresem 09:21 18.december 2014.

    Pri nas vedno vse lopove presenetijo take novice.