Slovenija
15 ogledov

Boscarolu še en častni naslov

Ekipa Pipistrel ob vrnitvi iz ZDA. Saša Despot
Direktor in solastnik Pipistrela Ivo Boscarol je Delova osebnost leta. Bralci so odločali med desetimi imeni, med katerimi so bili tudi maneken Alen Kobilica in predsednik Komisije za preprečevanje korupcije Goran Klemenčič.

Odgovorna urednica Dela Romana Dobnikar Šeruga je na prireditvi ob razglasitvi dobitnika Delovega priznanja poudarila, da "bolj kot kdajkoli potrebujemo dobre zgodbe, junake dela, zglede, ki dokazujejo, da je dobro delo vrednota, da se pošteno delo izplača in da se upoštevanje širših interesov in skrb za skupnost prej ali slej bogato obrestujeta", poroča spletno Delo.

Dobitnika Delovega priznanja so bralci časnika izbrali izmed desetih nominirancev, ki jih je decembra izbralo uredništvo. Nominirani so bili podjetniki Marjan Batagelj, Ivo Boscarol in Anka Lipušček Miklavič, zdravnika Aleksander Doplihar in Leon Meglič, pisatelj Zorko Simčič, predsednik Komisije za preprečevanje korupcije Goran Klemenčič, maneken Alen Kobilica, hokejist Anže Kopitar in astrofizik Anže Slosar.

Prireditve v Mestnem muzeju Ljubljana se je udeležilo osem od desetih nominiranih, saj med njimi ni bilo hokejista Anžeta Kopitarja in astrofizika Anžeta Slosarja. So pa med gosti današnje slovesne podelitve priznanja tudi številni prepoznavni posamezniki s sveta politike in družbenega življenja.

Lani je Delovo priznanje za osebnost leta prejel zamejski pisatelj Boris Pahor.

Komentarjev 1