Slovenija
28 ogledov

Boško Šrot je tehnološki višek

Nekdaj prvi pivovar iz Laškega za komentar o svojem zdajšnjem statusu ni bil dos Žurnal24 main
Usoda. V družbi Pivovarne Laško je nekdanji predsednik uprave na listi za odstrel.

 

24
mesecev lahko kot brezposelni dobiva nadomestilo v višni povprečja zadnjih 12 plač.

Boško Šrot, nekdanji šef in nekdanji 55-odstotni lastnik Pivovarne Laško (PL), se v družbi vodi kot tehnološki višek, smo izvedeli iz neuradnih, a zanesljivih virov blizu vodstva družbe. “V nekaj tednih ne bo več zaposlen v PL. Pravnoformalno se njegov status rešuje tudi na njegovo željo. Tega, ali je tehnološki višek ali ne, ne morem komentirati,” je povedal Jure Struc, v PL odgovoren za odnose z javnostmi.

Kje je Boško zdaj?
Uradnik. Zasedel je delovno mesto pravnika, ukvarja pa se s proučevanjem pravnih aktov. Vstopa v poslovno zgradbo, kjer je imel nekoč pisarno, menda nima. Lahko bi namreč dostopal do poslovne dokumentacije, kar bi lahko pomenilo konflikt interesov z njegovimi pravnimi postopki v zvezi z lastništvom Pivovarne Laško.
Delovno mesto. Formalno ima pisarno v distribucijskem centru pivovarne v Trnovljah pri Celju.

Šrot hoče iz PL
Boško Šrot je bil na mobilnem telefonu za komentar svojega statusa v PL nedosegljiv. Nam je pa uspelo izvedeti, da se Šrot strinja s svojim delodajalcem o kar se da hitri in uradni prekinitvi njegove zaposlitve v PL.

Na vprašanje, zakaj se to ni zgodilo že julija letos, ko je Šrotu novi predsednik uprave in njegov naslednik Dušan Zorko predlagal prekinitev delovnega razmerja, naš vir pravi: “V tedanji pogodbi je imel Šrot kot predsednik uprave zakonsko določeni odpovedni rok. Konec julija je bil čas dopustov in njegova prerazporeditev na delovno mesto pravnika je bila tedaj zgolj simbolna.”

Tehnološki višek uradno?
Ali bo tudi uradna in končna Šrotova usoda, da bo odšel iz PL s statusom tehnološkega viška, še ni znano. V PL tega nismo mogli preveriti, saj odgovorni v kadrovski službi ne dajejo podatkov o statusu zaposlenih.

V primeru, da bi bil, se bi Šrot lahko prijavil na zavod za zaposlovanje v Laškem in bi lahko prejemal nadomestilo za brezposelne v višini povprečnih zadnjih 12 plač 18 mesecev.

Šrotova bruto plača je do letos znašala 207.184 evrov (četrtino od tega dobi v delnicah), morebitno nadomestilo za brezposelnega pa bi se mu obračunavalo na bruto plačo v višini 155.388 evrov. A je nadomestilo navzgor omejeno na okoli 774 evrov na mesec.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.