Slovenija
16 ogledov

Bossman gre k papežu

Papeža naj bi v Ogleju in Benetkah pričakalo na desettisoče vernikov, med udelež Žurnal24 main
Papež Benedikt XVI. Ob obisku Benetk in Ogleja varovan kot še nikoli.

Papež Benedikt XVI. danes prihaja na pastoralni obisk v našo neposredno soseščino. Poleg Benetk bo namreč obiskal Oglej, kjer se bo danes popoldne srečal s krajevnimi političnimi in drugimi predstavniki ter verniki iz nekdanjega oglejskega patriarha, kamor so spadale tudi današnje slovenske škofije. Papež naj bi zato zbrane pozdravil tudi v slovenščini.

Tudi v Zagreb
Povabilo. V tiskovnem uradu Slovenske škofovske konference so pojasnili, da so Benedikta XVI. slovenski škofje v Slovenijo povabili že večkrat, vendar za zdaj obisk ni predviden. Bo pa papež prihodnji mesec, 4. in 5. junija, obiskal Zagreb.

Njegovega obiska v Ogleju se bo udeležilo pet slovenskih škofov, med njimi koprski škof Metod Pirih in pomožni škof Jurij Bizjak. Uradno vabilo na srečanje pa je dobil tudi piranski župan Peter Bossman; verjetno zato, ker je Piran pobraten z Oglejem.

Vožnja s "papagondolo"
Vrhunec papeževega obiska bo sicer nedeljska maša v parku San Giuliano v Mestrah, kjer pričakujejo več kot sto tisoč ljudi, popoldne pa se bo vrhovni poglavar katoliške cerkve po Benetkah popeljal tudi s "papagondolo".

Ker Benedikt XVI. prihaja na obisk neposredno po likvidaciji voditelja Al Kaide Osame bin Ladna, bo zaradi bojazni morebitnega povračilnega terorističnega napada za njegovo varnost poskrbljeno tako kot še nikoli, je poročal tržaški Il Piccolo.

V Benetkah bodo zapečateni vsi odtočni kanali, odstranjeni bodo vsi smetnjaki in drugi predmeti, v katere bi lahko kdo skril sumljive pakete, tudi številne mize in stoli kavarn na Markovem trgu. Najskrbneje bo s posebno sondo pregledan tudi vsak centimeter vode, kjer se bo papež peljal z gondolo. Za njegovo varnost bo skrbelo več kot tisoč mož.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.