Slovenija
24 ogledov

Bossman hoče red

Peter Bossman je po tem, ko je uslužbenka o nepravilnostih pri plačilu storitev Barbara Milavec
Navodila 
o komuniciranju. Nastala, ker je uslužbenka o nepravilnosti obvestila podžupana.
Pri nas ni ovir, do župana lahko pride vsak, komunikacije z zaposlenimi ne omejujemo.
Mojca Beljan, Mestna občina Koper

“Gre za to, da bi radi uredili komuniciranje tako, da bo potekalo po ustaljenih vzorcih, prek predstojnikov, ki tudi odgovarjajo za svoje urade. Na župana naj se ne obrača prav vsak z obrobnostmi, ki bi ga po nepotrebnem obremenjevale,” na občini pojasnjujejo okrožnico župana Petra Bossmana.

V dopisu sodelavcem je ta med drugim zapisal, da bo komunikacija s prvim možem občine od zdaj potekala predvsem prek njegovega svetovalca, pristojnega za vodenje občinske uprave, Ljubiše Mihajlovića. Ta je sicer tudi neposredno odgovoren za organizacijo in disciplino občinske uprave, lahko še preberemo v dopisu. Neposredni povod za okrožnico je dejstvo, da je ena od uslužbenk odkrila nepravilnosti pri plačilu storitve zunanjemu izvajalcu (šlo naj bi za 14 tisoč evrov). O tem je obvestila neposredno podžupana Gašparja G. Mišiča in ne svoje predstojnice.

Ogorčenje in govorice

Okrožnica je sprožila nekaj ogorčenja, a tudi vrsto ugibanj in govoric. Med drugim to, da je župan tako postal le marioneta določenega kroga, ki dejansko vodi občino namesto njega. Pa tudi to, da se je Bossman sam pustil odrezati od informacij, ker naj bi ga držali v šahu z “grehi” iz preteklosti, domnevnimi nepravilnostmi pri izdajanju receptov za nekdanje varovance komune za zdravljenje zasvojencev v Cetorah nad Izolo ter dolgovi iz iger na srečo. Pojavila se je celo govorica, da je Bossmanove dolgove do Rajka Hrvatiča v igralnici na Škofijah poravnal Vejsil Hot, sicer glavni finančni podpornik predvolilne kampanje SD. Hot vse zanika. “To so neumnosti, sicer pa nikoli nisem stopil v Hrvatičev Carnevale, ne vem in me tudi ne zanima, ali je Bossman kdaj tam sploh bil,” poudarja podjetnik. “Kavarniških natolcevanj,” pa pravijo v županovem kabinetu, “ne bomo niti komentirali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.