Slovenija
47 ogledov

Bossman pometa

Kar nekaj vplivnih ljudi se pod Petrom Bossmanom ne bo več napajalo ob občinskih Žurnal24 main
Kadrovanje. Izbrali so že novega direktorja občinske uprave in kriznega sanatorja Avditorija Portorož.

Na piranski občini so po prevzemu oblasti med drugim iskali pogodbo z odvetnikom Francijem Matozom, a je niso našli. Zato je župan Peter Bossman napovedal, da odvetniku računa, če ga bo ta morebiti poslal, ne bodo plačali. “Pa saj odvetnik pogodbe, ko zastopa stranko, sploh ne potrebuje. V Piranu so me plačevali po odvetniški tarifi in preveril sem – vse moje storitve so že poravnave, tako kot so bile opravljene,” je napoved prekinitve sodelovanja komentiral odvetnik.

Bossmanovi sodelavci so nato sicer ugotovili, da je občina, ko jo je vodil bivši župan, z odvetniško pisarno Matoz sodelovala s konkretnimi posamičnimi naročili za zastopanje oziroma opravljanje storitev. Nobene odvetniške pisarne ni plačevala prek pavšala, temveč je poravnavala le račune, izstavljene za opravljeno storitev. Koliko je odteklo na Matozov račun, niso razkrili.

Izbrani novi ljudje
Kadrovanje. Po neuradnih informacijah bo mesto direktorja piranske občinske uprave po novem zasedel 46-letni Ljubiša Mihajlovič iz Lucije. Zdajšnja direktorica Nataša Likar, ki je sicer tudi svetnica Popovičeve KJN v koprskem občinskem svetu, je na bolniškem dopustu. Prav tako naj bi že imeli izbranega človeka, ki bo po novem vodil Avditorij Portorož – to naj bi postal Marko Česnik, finančni svetovalec, ki naj bi kulturni zavod saniral kot krizni menedžer.

Čiščenje se nadaljuje
Pogodbo o sodelovanju z občino je novi župan prekinil tudi z družbo Infinitum, podjetjem za pravno svetovanje, ki je v lasti Janje Pavšič. Ta je pred volitvami načelovala kar dvema občinskima uradoma. Zdaj vodi urad za pravno-premoženjske zadeve, kot pravi tiskovna predstavnica občine Slavica Tucakov, pa so Pavšičevi že odvzeli položaj vršilke dolžnosti na uradu za okolje in prostor. Po nekaterih informacijah Pavšičeva na račun občine prek svojega podjetja ni zaslužila ničesar, po drugih pa naj bi za svoje podjetje delala 
kar v službenem času.

Maher zanika
Svoje podjetje ima tudi županov svetovalec Igor Maher. “Z občino nisem posloval. Vaše informacije, da naj bi vplival na to, katera podjetja so lahko sodelovala na občinskih razpisih in katera smo pozivali k dajanju ponudb, tudi ne držijo. Edino, kar je res, je to, da ima podjetje moj nečak, a se je kot vsi drugi prijavljal na javne razpise,” je razložil Maher, ki je bil svetovalec župana že med županovanjem Tomaža Gantarja. Novi župan mu je pogodbo o sodelovanju po volitvah podaljšal do prihodnje srede, neuradno pa je slišati, da naj bi se od njega prihodnji teden poslovili. Maher o tem ne ve ničesar.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.