Slovenija
71 ogledov

Bossman žalosten zaradi referenduma

Peter Bossman Suzana Kos
Hudourniška grapa. Investitor o financah še ni razmišljal, župan projekt ocenil kot dobrega.

"Upam, da za vsem skupaj ne stoji politika in da referendum ne bo dejansko odločanje o podpori meni oziroma moji politiki in ne o podpori projektu, ki je po moji oceni za občino dober. Sem pa žalosten, ker interesi posameznikov prevladujejo nad interesi večine," dogajanje v občini komentira piranski župan Peter Bossman.

Civilna pobuda je že zbrala dovolj podpisov za razpis referenduma, zbirala pa jih bo še do 6. februarja. Na referendumu se bodo Pirančani odločali o tem, ali so za pozidavo neposeljene in nedostopne hudourniške grape v naselju Kampolin pri Portorožu.

Kako do posojila

O projektu, ki predvideva garažno hišo za 130 avtomobilov in objekte z 42 stanovanji, domnevni investitor Branko Volkar s svojim družinskim podjetjem Dib 3 iz Ljubljane ne zna povedati veliko, ne kako bi projekt financiral – o tem sploh menda še ni razmišljal, je povedal včeraj – in ne, koliko je vredna predvidena investicija. Bilanca podjetja kaže, da bančnih posojil za njegovo realizacijo najverjetneje ne bi dobilo – v minusu je zadnjih pet let, leta 2011 pa ni imelo prihodkov.

Za projekt urejanja hudourniške grape je bil že sprejet občinski podrobni prostorski načrt. Po oceni občine gre za blizu šest milijonov evrov vreden gradbeni objekt. Volkar je lastnik tretjine zemljišča, vložek občine naj bi bil preostali del potrebnih parcel in mogoč tudi kaj več. Kaj konkretno to pomeni, včeraj niso povedali.

Komentarjev 1
  • ennanova 09:38 16.januar 2013.

    Stranka v javno uporabo - mobilizacija zombijev!Drage državljanke in državljani, kot kaže se nam obetajo predčasne volitve. S tem se nam dejansko odpira možnost za ponoven zgodovinski prelom, ki bo prekinil z strankokracijo, kleptokracijo in korupcijskimi praksami. Ponuja se ...prikaži veče nam priložnost za preporod nove družbe solidarnosti in vzajemnosti, aktivne soudeležbe pri oblikovanju družbeno političnega prostora. Morda ta trenutek lahko upravičeno občutimo kot zgodovinski, saj obstaja verjetnost, da se uresničijo želene sanje o prihodnosti Slovenije; vse tisto zaradi česar se različni in raznoliki posamezniki zbiramo na vseslovenskih vstajah z namenom, da kaj spremenimo. Ocenjujem, da ga ne gre zamuditi, zato si bom drznila podati predlog, ki bo morda s strani nekaterih gibanj doživel kritiko ali celo obsodbo. A tvegam, saj gre za iskreno ponudbo. Volivkam in volivcem, pobudam, iniciativam, gibanjem in drugim skupinam, ki si prizadevajo za drugačno Slovenijo ponujamo kot orodje nastopa