Slovenija
18 ogledov

Bossman zrihtal 60-odstotno pocenitev

peter bossman Barbara Milavec
Garažna hiša. Dosežen dogovor s Kraškim zidarjem; cene mesečnega parkiranja prepolovljene.

“Parkiranje v garažni hiši je odslej cenejše za 60 odstotkov. Župan Peter Bossman je namreč s Kraškim zidarjem dosegel dogovor o znižanju tarif; za mesečni abonma je treba zdaj plačati le 35 evrov, prej pa je ta znesek dosegel 60 evrov,” je sporočila Slavica Tucakov, tiskovna predstavnica piranske občine.

Cene za obiskovalce mesta ostajajo enake; znižanje velja za imetnike abonmajev za parkiranje, ki imajo s piranskim javnim podjetjem Okolje sklenjene pogodbe o uporabi abonmajske kartice. Za doplačilo 25 evrov lahko torej imetniki abonmajev, ki imajo stalno prebivališče v Piranu ter so lahko doslej parkirali na območju ožjega mestnega jedra in na območju Fornač, svoje vozilo parkirajo v garažni hiši. Enako velja za najemnike stanovanj v ožjem delu mestnega jedra Pirana (z začasnim bivanjem) in Fornač (za zaporo), ki se izkažejo s pogodbo o najemu, pri čemer morajo posamezniki izkazati razloge bivanja (šolanje, zaposlitev ...), za zaposlene na območju ožjega dela Pirana ter tudi študente in dijake.

Komentarjev 7
  • suzana.kos 13:18 12.maj 2012.

    mogoče je pa tako - za abonma v garažni hiši je treba zdaj plačati 25 evrov, torej bi šlo s 60 evrov na 25 evrov - je 60 odstotna pocenitev....deset evrov do celotnega zneska 35 evrov pa pride na račun ...prikaži več tega, da mora vsak upravičenec do parkiranja v mestu, Fornačah etc za kartico za odpiranje rampe na vhodu v Piran etc plačati 10 evrov...

  • Matej Mernik 12:59 12.maj 2012.

    Kje si bil takrat, ko so v šoli matematiko učil? DDV je v obeh primerih enak, in je popust z vključenim DDV ali brez DDV enak.60% popust od 50€ je 20€.

  • Matej Mernik 12:59 12.maj 2012.

    Kje si bil takrat, ko so v šoli matematiko učil? DDV je v obeh primerih enak, in je popust z vključenim DDV ali brez DDV enak.60% popust od 50€ je 20€.