Slovenija
43 ogledov

Bosta božič in silvestrovo bela?

Prvoaprilski sneg v Nemčiji EPA
Mnogi si za popolne decembrske praznike želite snega. Letos ga najbrž ne boste dočakali.

Vremenoslovci z Agencije RS za okolje napovedujejo oblačen ponedeljek in ponekod sončen popoldan. Najvišje dnevne temperature se bodo povzpele do devet stopinj Celzija, na Primorskem pa do 13 stpinj Celzija.

“V torek, sredo in četrtek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ponekod po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost,” pravijo.

Dolgoročna napoved

Sodeč po verjetnostni napovedi Arso pa nas suho vreme brez snega čaka še vsaj do torka 20. decembra, ko imamo podatke računske simulacije. Po nekaterih manj zanesljivih dolgoročnih napovedih, bo suho vreme brez snega tudi na božični večer, za božič in celo za silvestrovo.

Meteorologi pri AccuWeather so sicer že ob začetku zime z dolgoročno zimsko vremensko napovedjo za področje Evrope napovedali milo zimo. Na splošno so temperature nekoliko višje od normalnih zaradi vpliva toplejšega zraka iz Atlantika, ki bo Evropo večino sezone ščitil pred vdorom hladnejšega zraka iz Skandinavije. Padavine in s tem sneg so napovedali predvsem ob koncu sezone, zato lahko smučarska središča pričakujejo več poznosezonskega snega, ki bo verjetno imel za posledico podaljšano sezono. 

Komentarjev 2
  • miho 08:20 12.december 2016.

    Miho, pojdi v Verhojansk. Zima zagotovljena.

  • miho 08:18 12.december 2016.

    Kje je obljubljena mrzla in snežena zima?