Slovenija
48 ogledov

Bosta morala Jankovićeva sinova plačati pet milijonov?

Jure Janković Benjamin Kovač
Electa naj bi se izognila plačilu petih milijonov evrov DDV.

Davčna uprava RS je v okviru inšpekcijskega nadzora nad družbo Electa naložbe v lasti Damijana in Jureta Jankovića ugotovila določene davčne nepravilnosti. Družba Jankovićevih sinov naj bi se neupravičeno izognila plačilu 4,89 milijona evrov DDV. Gre za znesek, po višini enak odbitku DDV, ki naj bi ga leta 2007 neupravičeno uveljavljala Electa naložbe, poroča današnji Dnevnik.

Pri pregledu poslovanja krovne družbe Electa in povezanih oseb, katerega izsledki so že lani januarja prišli v javnost, je ena od glavnih ugotovitev ravno neupravičen odbitek oziroma vračilo DDV.

Cilj zgolj pridobivanje sredstev?

V osrčju preiskave je bil posel s 5,4 hektarja velikim zemljiščem, ki ga je Electa naložbe prodala Hypo Leasingu in ga nato vzela nazaj v najem. Pridobljena denarna sredstva v višini 17,6 milijona evrov so bila nato nakazana na krovno Electo.

Šlo naj bi sicer za normalen in uveljavljen način pridobivanja likvidnostnih sredstev, vendar na Dursu menijo, da je bil cilj pogodb s Hypo Leasingom zgolj pridobivanje sredstev za financiranje drugih, močno zadolženih podjetij iz družine Janković. Družba naj bi tako s tem denarjem financirala Zorana Jankovića in mu nakazala tri milijone evrov, piše časnik.

Damijan Janković sicer meni, da ne bo dodatne obdavčitve.

Komentarjev 5
  • Šemefuky 18:03 04.julij 2013.

    Tkole bom povedu: bo oči pomagu, če ne bosta imala sama. Ne, ne, tkole bom povedu sta polnoletna in jaz jima popolnoma zaupam. Ne, ne, tkole bom povedu, naj DURS dokaže na sodišču in naj kar pridejo, jaz jih bom ...prikaži več čaku...Ma ko vas šmirgla ovce, vi mene volite, bit če iča i bit če piča. Kruha malo igara puno, davkov pa ja ne bomo za vsak kulac plačevali.PreVirant ukini davčno in policijo, ker me samo birkratizirajo..>

  • ac-dc 15:51 04.julij 2013.

    Kako je že dejal Zoki KPK-ju? "Ko rabm dnar rećem Jurćku. Sine, ćas bi bil, da oćiju vrneš neki dnarja, de? In tako potekajo transakcije... se prodaja, kupuje, najema, posoja. Ne zna se ko koga...

  • Avatar čavez
    čavez 14:27 04.julij 2013.

    Kakršen oče takšeni sinovi, jabolko ne pade daleč od drevesa.