Slovenija
42 ogledov

Bosta naslednjič skupaj pleskala?

Kolinda Grabar Kitarović in Borut Pahor Urad predsednika
Hrvaški mediji se ob fotografijah Boruta Pahorja hudomušno sprašujejo, če bosta na naslednjem srečanju s hrvaško predsednico skupaj pleskala.

Slovenski predsednik Borut Pahor in hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović sta se do sedaj sešla na sedmih neformalnih srečanjih predsednikov držav. Na hrvaškem spletnem portalu 24sata se sprašujejo, ali bosta naslednjič skupaj pleskala, barvala in lepila.

Pahor med prostovoljci

Razlog za njihovo hudomušno špekulacijo je zadnja objava Pahorjeve fotografije na socialnih omrežjih, na katerih ima v rokah pleskarske pripomočke med obiskom novih prostorov nevladne organizacije Slovenska filantropija, ki se ukvarja s prostovoljstvom.



Fotografije slovenskega predsednika v škornjih in rokavicah srečujemo že nekaj časa, od njegove predsedniške volilne kampanje.

Hrvaška predsednica pleskala stanovanje

Prav tako smo v delovni odpravi že srečali hrvaško predsednico, ko je na svojem Facebook profilu objavila fotografijo, na kateri je oblečena v vojaške hlače, v rokah pa ima valjar za pleskanje. "Rada delam in ni mi težko zavihati rokave, beljenje stanovanja pa mi ni pod častjo," je avgusta zapisala pod objavo, s katero se je odzvala na besede hrvaškega ministra za javno upravo.

Minister Arsen Bauk je namreč na vprašanje novinarjev glede datuma parlamentarnih volitev dejal, da o tem odloča "gospoda, ki lepi ploščice, lovi ribe in vozi kombajn", pri čemer je mislil na Kolindo Grabar Kitarović.

Grabar Kitarovićeva političnih točk na ta način ni nabirala edinkrat. Že prej se je pojavila na podobnih fotografijah, na katerih je lovila ribe in postavljala temeljni kamen za lokalno cerkev.

Komentarjev 2
  • gornik 10:23 30.september 2015.

    Raje delaj za Karitas, ne pa oponašati klovna

  • Avatar skeptik
    skeptik 10:03 30.september 2015.

    Poceni populizem, ki ga v bistvu (pre)drago plačujemo. Klovni niso več v modi, dragi predsednik, cirkusi izumirajo!!!