Slovenija
53 ogledov

Boštjančič ni dobival sejnine

"Iz Vegradove stavbe je izginilo 16 štampiljk, kar že preiskujejo kriminalisti, Žurnal24 main
Potem ko je Vegradov sindikalist Čater očital Boštjančiču, predsedniku nadzornega sveta, ki je odstopil, da je dobival sejnino, višjo kot njegova plača, se je izkazalo da Boštjančič ni dobil niti evra.

Vegradov sindikalist Srečko Čater se je ostro odzval na odstop prvega nadzornika podjetja Klemna Boštjančiča: "Se mi zdi kot užaljen fantič. Jaz sem bil v življenju član desetih nadzornih odborov in sem svoje delo vedno dokončal. On svojega ni končal," razlaga Čater in dodaja, da je imel Boštjančič kot predsednik nadzornikov vse zakonske možnosti ukrepati, vendar jih ni uresničil.

"Njegova sejnina je bila večja kot moja plača. Prej ko je bilo vse fajn in je sejnine pobiral, se je šel predsednika. Zdaj ko je prišel pa v krizo in bi moral sprejeti določene odločitve, ki niso všeč vsem, se pa ne gre več. Ne moreš tako. Po mojem osebnem prepričanju to ni profesionalni odnos predsednika do funkcije, ki jo je opravljal."

A izkazalo se je, da Boštjančič sploh ni dobival sejnin, ali to velja tudi za ostala dva člana nadzornega sveta, pa ne ve. "Ne vem točno, koliko je sejnina za predsednika, menda nekaj čez 300 evrov, vendar odkar sem v Vegradu, nisem dobil sejnine plačane niti za en nadzorni svet," pojasnjuje Boštjančič. Tega sicer ni nameraval izpostavljati, a ga je zmotila trditev Čaterja o višini sejnine. "Nikoli me ni kontaktiral in če misli dajati izjave o meni, naj me vsaj za začetek pokliče in preveri," svetuje Čaterju.

Tovšakova sprejela Čaterja
Če delavci, ki so člani Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, ne bodo dobili plač do 1. septembra, od Čaterja zahtevajo organiziranje stavke. To je na današnjem srečanju Čater povedal tudi Hildi Tovšak.

Pogajanja se nadaljujejo jutri, na sestanku pa je Tovšakova zagotovila, da je danes med določene Vegradove hčerinske družbe razdelila 100 tisoč evrov za izplačilo plač.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.