Slovenija
45 ogledov

Boštjančič: Tečen, pa kaj

“Nemogoče je trditi, da ni občina naredila ničesar dobrega,” med drugim pravi si Žurnal24 main
Kranj. Stane Boštjančič v mestnem svetu zastavil daleč največ vprašanj.
Posamezniki se nedvomno trudijo. Če bi bili pravilno organizirani, bi bili nedvomno učinkovitejši.
Stane Boštjančič

Več kot 150 vprašanj je v tem mandatu kranjski mestni upravi zastavil svetnik Socialnih demokratov Stane Boštjančič. Po tem precej izstopa. Najbližji zasledovalec jih je tretjino manj.

Tudi drugi bi morali
Nisem spraševal, da bi izstopal,” zatrjuje Boštjančič. Za pogosto priglašanje k besedi krivi slabo komunikacijo vodstva občine z opozicijo ter gradiva na sejah. “Kdor jih resno prebere, vidi veliko pomanjkljivosti,” pravi. Pričakoval je, da bodo tudi drugi spraševali več. “Kdor pride na sejo samo pokasirat, mu je vseeno. Tak ne bo zastavljal vprašanj in takih je v kranjskem svetu kar nekaj,” je kritičen.

Boštjančiča opazka, da se ljudi, ki veliko sprašujejo in opozarjajo, prime etiketa tečnobe, ni ujezila. “Se strinjam. Tudi zame so taki tečni. Sam o sebi sicer ne mislim tako, z zornega kota občinske uprave pa se me lahko drži tak sloves,” pravi.

Premalo učinkoviti
Še posebno kritičen je do direktorja Aleša Sladojeviča. Po njegovem mnenju je ta odgovoren, da uprava kljub občutnemu povečanju števila zaposlenih ni nič učinkovitejša. Županu Damijanu Pernetu zameri, da ne ukrepa in da nima vizije. Zmernejši je do podžupanov Igorja Velova in Staneta Štrausa.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.