Slovenija
4 ogledov

Božiček o nekaterih še razmišlja

"Do letošnje recesije smo opažali, da je vedno več mariborskih podjetij izplačev Žurnal24 main
Nekateri zaposleni se že veselijo božičnic, drugi še čakajo na zeleno luč uprav.

Finančna kriza se pozna tudi pri izplačilu božičnic in trinajstih plač. Čeprav je december pred vrati, nekatera podjetja še vedno ne vedo, ali bodo svojim delavcem izplačala nagrado za celoletni trud.

 

Ali bo Božiček letos obiskal pojetja?

Da: Raiffeisen banka, Nova KBM, Pošta Slovenije

Še ne vedo: Mariborski vodovod, Zavarovalnica Maribor, Nigrad

Nekateri še niso odločeni
“Nova KBM v letu 2008 kljub izzivom na finančnem trgu posluje stabilno. Zaposleni bodo v decembru nagrajeni z božičnico, ki bo vsem izplačana v enakem znesku. Višina te pa še ni potrjena," so nam sporočili iz Nove KBM. Pošta Slovenije bo zaposlenim en teden pred prazniki izplačala v povprečju okoli 500 evrov. Prav tako pa se bodo božičnice razveselili v Raiffeisen banki. “V naši banki bodo zaposleni prejeli božičnico, in sicer enako kot leto prej,” je za Žurnal povedala Petra Ravnikar, direktorica oddelka za komuniciranje. Med podjetji, ki se še niso odločila, ali bodo svojim zaposlenim izplačala božičnico ali trinajsto plačo, so tudi Zavarovalnica Maribor, Nigrad in Mariborski vodovod.

Izgovor je recesija
“Sindikat se že vse leto zavzema, da bi delavci dobili ali božičnico ali trinajsto plačo. Henkel Slovenija bo izplačal zaposlenim okoli 600 evrov. Vemo, da se v Swatyju zdaj pogajajo za božičnico. Letos je problem, da se lastniki v večjih podjetjih izgovarjajona recesijo, zato bo celotno gledano manj božičnic kot lani. Prepozno se je začeti pogovarjati o takšnih stvareh konec novembra ali v začetku decembra,” je bil kritičen sindikalist Dušan Detiček.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.