Slovenija
15 ogledov

Božički končali sezono in počitnice

Božiček Portorož
1/11
Suzana Kos
Želje. Z današnjim skokom božičkov v morje, so v Portorožu simbolično končali turistično sezono.

„Ker so si letošnje poletje trije razbili glavo s skokom v morje, bomo simbolno in v opozorilo neprevidnežem v morje odšli lepo počasi z obale in previdno ter za zgled, ne bomo skočili s pomola,“ je udeležence skoka poučeval Mojmir Kovač, Portoroža ter idejni oče in organizator dogodka, sicer pa predsednik društva Jaz sem najboljiši.

Pričakoval je sicer sto božičkov, ki bi simbolno končali poletno sezono, a je bilo več kot božičkov radovednežev, ki so opazovali dogodek. In želje? Božiček Marko, študent iz Kopra, si z dekletom najbolj želi odhoda iz Slovenije, ker za mlade, kot pravi, tukaj ni nobene prihodnosti.

Družina iz Žalca, v morje sta se podala oče in starejši sin, za najmlajšega namreč dovolj majhne obleke ni bilo na voljo in je dogodek opazoval z obale, se je dogodka udeležila za „štos“ in tako z zabavo končala letošnje poletne počitnice.

Janez Mužič, najstarejši udeleženec, je prišel zato, da „bo bolj veselo“.

Beda ponudbe

Božički so se z delom občinstva pred odhodom v morje pomerili še v vleki vrvi, a kot je opozoril Mojmir Kovač, se morajo ob tekmovanju zavedati, da se nasprotnikom, če božičke premagajo, želje ne bodo uresničile.

In kaj si želi Kovač? „Ah, želja imam veliko. Ena od njih pa je gotovo, da bi odgovorni za turizem v občini spoznali, da se mora nedogajanje in mrtvilo v Portorožu nehati. Turisti bodo k nam prišli, če se bodo lahko zabavali, če bodo imeli kaj početi in če jim bomo ponudili zanimivo in pestro ponudbo v lokalih,“ ocenjuje. „Če je največja novost portoroškega turizma letošnjo sezono to, da so se zadolženi hotelirji uspeli dogovoriti o reprogramu dolgov, kot to pravi Marino Antolovič iz Istrabenz turizma ter da drugega novega v portoroškem turizmu letos ni, ta žalostna izjava pač pokaže našo realnost,“ še dodaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.