Slovenija
119 ogledov

Božična drevesa znova na posojo

(Foto: shutterstock) Žurnal24 main
Projekt Zeleno drevo. Tudi letos si boste lahko božično drevo izposodili ali pa ga posvojili. Pred prazniki vam ga pripeljejo na dom, po novem letu pa ga odpeljejo.

Ideja o izposoji božičnega drevesa izvira iz ZDA, lani pa jo je ekološko naravnano podjetje Čarna preneslo tudi k nam. Ker številni drevesa po praznikih kar odvržejo ali pa namesto naravnega uporabijo umetno drevo, so začeli akcijo Zeleno drevo. Drevo si lahko izberete na spletni strani www.zeleno-drevo.si.

Zanimanje preseglo pričakovanja
"Lansko leto je preseglo naša pričakovanje, odziv je bil navdušujoč, tako da nismo mogli izpolniti vseh naročil. Letos smo se na osnovi lanskih izkušenj bolje pripravili; bistvena izboljšava je, da naročnik sam izbere drevo, ki mu je všeč. Zato smo fotografirali skoraj 100 dreves in jih bomo po potrebi še dodajali. Razširili pa smo tudi območje dostava na širšo ljubljansko okolico in v primeru zanimanja tudi na Celje in Maribor," nam je povedal Gregor Hribar iz Čarne. Kot je še izpostavil, je letošnja novost posvojitev drevesa: "V to smo vključili tudi majski piknik, kjer bodo posvojitelji obiskali svoja drevesa, gozdno učno pot in uživali ob ekoloških dobrotah iz Zelenega zabojčka."

Najmanjša drevesa so visoka med 60 in 90 centimetrov, največja med 180 in 200. Najem stane do 80 evrov. Za posvojitev drevesa boste odšteli 19,90 evra. Izbrano drevo pripeljejo na dom pred božičnimi prazniki, odpeljejo pa ga po novem letu ali svečnici 3. februarja. Letos jih bodo dostavljali v Ljubljano, Kranj, na Vrhniko, v Grosuplje in Domžale- če bo velik interes, pa tudi na Štajersko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.