Slovenija
30 ogledov

Božičnice niso prepovedane za vse

<biznis> 01.04.2008 Telekom stavba, Bavarski dvor, Ljubljana, foto: Bostja Boštjan Tacol
Na Telekomu so dobili božičnico, če bodo tudi 13. plačo, pa bo odvisno od poslovnih rezultatov ter načrtovanega števila priključkov in storitev za leto.

Državna podjetja Pošta Slovenije, Telekom in Zavarovalnica Triglav so izplačala božičnice.

Le, če se doseže načrt

Priporočilo agencije za upravljanje kapitalskih naložb (AUKN) sicer izplačilo božičnice in 13. plače prepoveduje družbam, ki so bile v zadnjih treh letih dokapitalizirane s strani države ali družb v večinski lasti države in tistim, ki poslujejo z izgubo ali ne dosegajo načrtov. V omenjenih podjetjih menijo, da bodo načrte dosegli. V Pošti za lani predvidevajo 6,4 milijona evrov čistega dobička, božičnica pa je bila 340 evrov bruto in vezana na prisotnost na delu.

Tudi pri Triglavu je bila vezana na prisotnost na delu in je znašala do 900 evrov bruto. AUKN je sicer priporočila, naj božičnica ne bo višja od minimalne plače, ki je 763 evrov. V treh četrtinah leta so ustvarili 39 od načrtovanih 61 milijonov čistega dobička.

Telekom je v treh četrtinah leta ustvarili več kot tri četrtine načrtovanega dobička, božičnica pa je bila enaka kot lani. .

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.