Slovenija
4 ogledov

Bralci: Fructal ne bi smel iti k tujcem

Anketa o prodaji Fructala tujcem. Žurnal24 main
Več kot štiristo bralcev portala, ki ga berete, se ne strinja s prodajo Fructala srbskemu Nectarju.

"Pivovarna Union, članica Skupine Pivovarna Laško, in Nectar iz Bačke Palanke v Srbiji sta v ponedeljek, 25. 7. 2011, podpisala pogodbo o prodaji lastniškega deleža Pivovarne Union v družbi Fructal iz Ajdovščine," so v torek sporočili iz Pivovarne Laško.

Nad novico so bili najbolj zaskrbljeni v Ajdovščini, predvsem tamkajšnji kmetje, saj se bojijo, da se bo prodaja sadja Fructala po prevzemu občutno zmanjšala. Delavci pa se bojijo, da bi Nectar proizvodnjo preselil v Srbijo in bi tako ostali brez dela.

Bodoči lastniki Fructala ob tem želijo pomiriti zaskrbljene delavce in kmete. "Čutimo ogromno odgovornost do imena Fructal.

Naš cilj je rast proizvodnje v Ajdovščini in Kamniku," je v torek zagotovil predsednik upravnega odbora in večinski lastnik družinskega podjetja Nectar Slobodan Radun.

"Vidimo cel niz sinergij. Mi nimamo proizvodnje otroške hrane in frutabel, Fructal nima proizvodnje marmelad in džemov ter predelave paradižnika," je dejal Radun.

Da mislijo resno, pa so s podpisom pogodbe dokazali tudi v četrtek. Župan Ajdovščine Marjan Poljšak in prvi mož Nectarja Bojan Radun sta namreč pismo podpisala s ciljem povečati konkurenčnost podjetja in zagotoviti družbeno odgovornost poslovnih odločitev, povezanih z razvojem Fructala v prihodnje. Dolgoročno tako nimajo v načrtu zapiranja proizvodnih obratov v Ajdovščini in Kamniku.

Komentarjev 3
  • vladek 15:08 21.april 2012.

    Kdor s srbima poso sklapa,je vnaprej propadu

  • privat 09:33 21.avgust 2011.

    samo naj izbrišejo made in Slovenija...še ena napaka Slovenije!! Podprimo morilce??

  • franceljtancelj 14:11 29.julij 2011.

    Kar naj ga imajo saj se nam ITAK NE SPLAČA!