Slovenija
7942 ogledov

Bralec: Sistem jim že nekaj tednov ne dela, ničesar ne morem urediti

Javni uslužbenci bodo, če ustavno sodišče ne bo zadržalo odredbe ATVP, na svoje Žurnal24 main
Poteka postopek migracije podatkov.

Informacijski sistem portala Geodetske uprave RS (GURS) se prenavlja, zato je bilo v prejšnjih tednih moteno delovanje. Bralec je v uredništvo Žurnala24 sporočil, da določenih postopkov, vezanih na center za socialno delo, ne more urejati, saj podatki iz GURS še vedno niso dostopni oziroma so nepravilni. Na uradnih straneh GURS piše, da bo prenova sistema dokončana v juniju.

Poteka migracija podatkov

S 26. majem se je začel postopek migracije podatkov v kataster nepremičnin, zaradi česar se je prenehalo vzdrževanje evidenc zemljiškega katastra, katastra stavb in registra nepremičnin.

Do 20. junija so podatki omenjenih evidenc v izdelkih in storitvah Geodetske uprave izkazovali stanje, veljavno na dan 26. maja. Podatki se bodo po končani migraciji vzdrževali v katastru nepremičnin. 

''Ta teden še lahko prihaja do posamičnih motenj, saj gre za prenovo informacijskega sistema s številčnimi podatki, naslednji teden pa bo portal nemoteno deloval,'' so nam zagotovili na GURS.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.