Slovenija
27 ogledov

“Bralna kultura je katastrofalna”

Z akcijo Ta veseli knjižni svet želijo v radovljiški Knjižnici A. T. Linharta br Žurnal24 main
Radovljiška knjižnica. Akcija spodbujanja branja presegla pričakovanja. Poletno branje v naravi.

“Bralna kultura je katastrofalna. Otroci čedalje slabše berejo, vzrok pa vidim v tem, da šole premalo časa namenjajo utrjevanju branja,” je povedala Božena Kolman Finžgar, direktorica Knjižnice A. T. Linharta Radovljica.

V knjižnici so oktobra lani začeli akcijo spodbujanja branja za odrasle. Potekala je v radovljiški, blejski, gorjanski in bohinjski občini, v njej pa je sodelovalo 149 bralcev. “Odziv je presegel pričakovanja, saj smo pričakovali največ 50 bralcev. Zelo so nas presenetili v Begunjah in Kropi,” so dejali. Prvi del akcije so končali s sinočnjo podelitvijo diplom 90 bralcem v Linhartovi dvorani, nova sezona branja pa se bo začela 1. oktobra.

Največ bralcev je poseglo po povesti Janeza Zupana Plitve korenine in pesniški zbirki Neže Maurer Tej poti se reče želja, med najbolje ocenjenimi deli pa sta bili Nemška loterija Mihe Mazzinija in Ne bodi kot drugi Ferija Lainščka.

Knjige na počitnicah
Jutri se bo pred radovljiško knjižnico začelo poletno branje v naravi in tudi letošnje poletje bodo poslali “knjige na počitnice” v leški kamp Šobec, blejski Camping Bled in v bohinjski kamp Danica, na blejsko Grajsko kopališče in radovljiški bazen ter v kavarno Kino v Radovljici in blejski Hotel Park.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.