Slovenija
326 ogledov

Branko Maček po razveljavljeni sodbi spet na Dobu

Branko Maček (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Branko Maček, ki je po avtocesti pijan vozil v napačno smer in povzročil prometno nesrečo, v kateri so umrli trije mladi, je spet v zaporu na Dobu. Aprila so ga izpustili, saj je bila obsodba na deset let zapora razveljavljena, v novem sojenju je dobil sedem let zapora.

Na več kot sedem let zaporne kazni obsojeni Branko Maček, ki je vinjen z vožnjo po avtocesti v nasprotno smer leta 2009 povzročil nesrečo, v kateri so umrli trije mladi, je po razveljavitvi prvotne in po pravnomočnosti druge sodbe spet začel prestajati zaporno kazen na Dobu, danes poroča spletni portal 24ur.com.

Maček je bil na Dobu že zaprt eno leto, nato pa je letošnjega aprila vrhovno sodišče razveljavilo sodbo, v kateri mu je bila izrečena 10-letna zaporna kazen, saj mu po mnenju sodišča kljub predrzni vožnji naklepa ni mogoče dokazati.

Zato so Mačka izpustili iz zapora, na vnovičnem sojenju pa je bil zaradi povzročitve nesreče iz malomarnosti obsojen na milejšo kazen, in sicer na sedem let in štiri mesece zapora. Tožilec Ivan Žaberl je sicer zahteval najvišjo možno kazen za to kaznivo dejanje, to je osem let zapora, Mačkov zagovornik Damir Ivančič pa se je na višino izrečene kazni pritožil na višje sodišče, ki pa je pritrdilo okrožnemu sodišču.

Obsojenega po prestani kazni zapora čaka še dveletna prepoved opravljanja vozniškega izpita, čeprav je Žaberl predlagal petletno prepoved.

Komentarjev 3
  • Lavdan 19:55 17.november 2014.

    Normalna kazen bi bila 15 let in nikdar več za volan in seveda odškodnina svojcem otrok ki jih je ubil. V trenutku ko je sedel pijan za volan je bil to naklep.

  • maresem 16:57 17.november 2014.

    Najbolje, da ga polilostite in mu daste še odškodnino, budale sodniške.

  • Papaja Popi 16:39 17.november 2014.

    Namesto, da bi mu sodili za trikratni umor.................................................