Slovenija
29 ogledov

Branko Meh predsednik upravnega odbora OZS

logo OZS OZS
Poslanci Obrtno-podjetniške zbornice (OZS) so na današnji izredni skupščini za predsednika upravnega odbora in podpredsednika zbornice izvolili Branka Meha. Meh bo na tem položaju nasledil Janeza Kakerja, ki mu je skupščina aprila podelila nezaupnico.

Predsednik OZS Alojz Kovšca je po volitvah napovedal, da z junijem odstopa s položaja.

Od 94 poslancev jih je bilo na skupščini prisotnih 84. Glasove je oddalo 83 poslancev, veljavnih je bilo 82. Meha je podprlo 46 poslancev, medtem ko je za njegovega protikandidata Franca Vesela volilo 36 poslancev.

Kovšca je na aprilski skupščini, na kateri je sicer za razliko od Kakerja dobil zaupnico, napovedal, da bo o vodenju zbornice še razmislil, saj da se je po izglasovani nezaupnici Kakerju znašel v "velikem moralnem precepu".

Ob začetku današnje skupščine pa je napovedal, da je njegova odločitev o vodenju zbornice povezana s člani upravnega odbora, ki jih bo imenoval nov predsednik odbora. Potem ko je Meh predstavil svoj upravni odbor, pa je Kovšca odstopil.

"Ne želim biti moteči element, kar se je v preteklosti dogajalo, ko predsednik zbornice in predsednik upravnega odbora nista sodelovala," je na začetku skupščine dejal Kovšca. Presodil je, da z novim upravnim odborom ne more sodelovati.

Predsednik upravnega odbora in njegovi člani so imenovani za preostanek mandatnega obdobja 2010–2014.

Po sedaj veljavnem statutu zbornice upravni odbor šteje od 15 do 21 članov, v njem po statutu po svojem položaju sedi tudi generalni sekretar zbornice, ki pa ga OZS trenutno nima.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.