Slovenija
16 ogledov

Bratušek: Štefanecu bi morali dati priložnost

Alenka Bratušek Anže Petkovšek
Premierka Alenka Bratušek je dejala, da po eni strani razume novoimenovanega šefa protikorupcijske komisije, da vztraja pri svojem, saj da "ni nič storil narobe".

Za TV Slovenija je Bratuškova povedala, da ni vedela, da sta bila z  novoimenovanim šefom Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) Borisom Štefanecom do nedavnega strankarska kolega. Meni, da bi mu moralu dati priložnost, da pokaže, kako bo vodil komisijo. Dodala je, da tudi sodnikov in tožilcev, ki vodijo še težje postopke v korupcijskih zadevah, nihče ne sprašuje po morebitnem članstvu v stranki.

Po njenem mnenju bi Štefanec z odstopom verjetno razbremenil KPK. "Po drugi strani ga pa razumem, da glede na to, da ni nič storil narobe, vztraja na tem mestu," je še dejala.

Nov krog za namestnike

Predsednik republike Borut Pahor pa je danes sporočil, da začenja nov krog, s katerim namerava poiskati nova namestnika predsednika Komisije za preprečevanje korupcije (KPK). Pri tem je vse, ki bi bili primerni za omenjeni funkciji, pozval, naj se prijavijo na razpis in zagotovil, da bo izbral najboljše.

Nov razpis za iskanje dveh namestnikov predsednika KPK je potreben, ker sta Jurij Ferme in Darko Stare, ki ju je Pahor na položaj namestnikov imenoval pred enim tednom, odstopila, še preden sta nastopila funkciji.

Kot razlog sta navedla zaplete ob imenovanju novega senata KPK. Kmalu po njegovem imenovanju se je namreč izkazalo, da je novi predsednik Štefanec le dan pred imenovanjem izstopil iz PS. Zaradi tega so sicer Štefaneca k odstopu že pozvale vse parlamentarne stranke z izjemo PS.


Komentarjev 10
  • lovecljubljana 15:05 29.marec 2014.

    ALENKA je najbolj pametna,še posebej takrat ko je priklopljena na drugo glavo...

  • rompi 07:45 14.marec 2014.

    nehajte blejati kot ovce.. a prejšnji predsedniki so bili pa vsi politično nepristranski. na primer Drago Kos? kaj pri njemu, tudi če formalno ni bil v stranki, ni jasna politična pripadnost.?

  • dragec 07:32 14.marec 2014.

    jebeš državo,ki jo je bog čuval,predvsem ko pomislim na našo lopovsko cerkev.Vladek, povej tako:Janšaaaaaaaaaaa, pomagaj nammmmmmmm