Slovenija
6365 ogledov

Bratuškova bo razrešila glavno inšpektorico

Alenka Bratušek
1/3
Saša Despot
"Ministrica Alenka Bratušek bo vladi predlagala razrešitev glavne inšpektorice Sandre Petan Mikolavčič z mesta glavne inšpektorice v Inšpektoratu RS za infrastrukturo," so potrdili na ministrstvu za infrastrukturo.

Ministrica Alenka Bratušek bo vladi predlagala, da vodenje inšpektorata kot vršilka dolžnosti začasno prevzame Patricija Furlan Fon, ki je že dolgoletna uslužbenka inšpektorata, so še pojasnili.

Bratuškova bo izkoristila možnost, ki ji jo daje 5. odstavek 83. člena zakona o javnih uslužbencih. Ta ministru omogoča, da v enem letu od nastopa funkcije brez navedbe razlogov razreši generalnega direktorja, generalnega sekretarja v ministrstvu ali predstojnika organa v sestavi ministrstva.

Na Sandro Petan Mikolavčič so sicer leteli očitki mobinga nad zaposlenimi, komisija tega sicer ni potrdila, a je ugotovila, da ni vse kot bi moralo biti. V javnost so med drugim prišli posnetki njenega kričanja nad zaposlenimi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
 • Ehnaton 08:44 29.maj 2019.

  Kako še eno glavo. Kje pa je glava skorumpiranega direktorja DRSI Damirja Topolka. Očitno bo še naprej dobro služil globoki državi, kot tudi Bratovškova sama. To, da menja sedanjo glavno inšpektorico s svakinjo Banditellija, je pa res za čestitat.

 • Avatar jezeran
  jezeran 19:14 28.maj 2019.

  Svojo naj, če se gleda kako je hotla biti komisarka, naj sebe odreže, gravž babji

 • mph 17:21 28.maj 2019.

  Pohvalno. Zaenkrat nimam razloga, da ne bi več volil SAB, je pa takoj za njo LMŠ.