Slovenija
20 ogledov

Bratuškova in ministri PS na Gorenjskem

Alenka Bratušek vlada.si
Predsednica vlade Alenka Bratušek bo danes obiskala Gorenjsko, spremljali pa jo bodo ministri Pozitivne Slovenije, ki je letos začela redne delovne obiske slovenskih regij.

Delovnega obiska Gorenjske regije se bodo poleg predsednice vlade udeležili minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Stanko Stepišnik, minister za kulturo Uroš Grilc in ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel. V jutranjih urah bodo obiskali predstavnike radovljiške občine, tovarno čokolade Gorenjka, čebelarski muzej ter gradbišče nove knjižnice, katere gradnja je po finančnih težavah zastala.

Nato bo delegacija Pozitivne Slovenije obiskala Jesenice, kjer je predviden obisk bolnišnice in ogled športne dvorane Podmežakla. Popoldne se bo delegacija udeležila odprtja 42 milijonov evrov vrednega novega valjavskega ogrodja jeklarne Acroni, ki ga bo zagnala predsednica vlade. Svoj obisk Gorenjske bo delegacija zaključila v Kranju, kjer bo obiskala Dom upokojencev Kranj in si ogledala kotlovnico Planina.

Obisk Peka negotov

Ni pa v programu obiska predvideno, da bi si Bratuškova in Stepišnik danes ogledala situacijo v tržiškem Peku. Na Gorenjskem je v minulih dneh odmevala novica, da se Osimpex umika od prevzema Peka. Mnogi so videli Osimpex kot zadnjo rešitev za obutveno podjetje s 110-letno tradicijo, ki v Tržiču zaposluje preko 350 ljudi, vlada pa še ni predstavila alternativne rešitve.

"Gorenjska vse bolj nazaduje"

Željo po obisku premierke na Gorenjskem je sicer aprila izrazil na novo ustanovljeni razvojni svet regije, ki opozarja, da Gorenjska vse bolj nazaduje in je po razvitosti in bruto domačem proizvodu v dveh desetletjih zdrsnila s prvega oz. drugega mesta na osmo med 12 slovenskimi regijami. Uvrstitev Gorenjske v razvitejšo kohezijsko regijo pa bi lahko vodila v še nadaljnje slabšanje položaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.