Slovenija
20 ogledov

Bratuškova mora v 15 dneh prevzeti pismo

Bratuškova pri Junckerju Reševalni pas/Twitter
Štefanec je jasen: Bratuškovo obravnavamo. Bodoča evropska komisarka odgovarja, da možnosti za korupcijo v njenem primeru sploh ne vidi.

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je Alenki Bratuškek osnutek ugotovitev po pregledu postopka izbire kandidata za evropskega komisarja poslala v torek, včeraj bi ga že morala prejeti. Po prevzemu ima sedem delovnih dni časa, da poda svoj ugovor, je povedal predsednik KPK Boris Štefanec. Če Bratuškova pošte v 15 dneh ne bo prevzela, ji bo v skladu z zakonom vročena v hišni predalčnik.

Vmesno poročilo je KPK spisala, njen predsednik Boris Štefanec pojasnjuje: "Bratuškova je prišla na razgovor: Ugotovili smo okoliščine in sklenili, da ja v ta dogodek vpletena tudi ona. Od tiste trenutka dalje je gospa Bratuškova pri nas oseba, ki je obravnavana. Ima pravico, ne pa obveze, da nam odgovor pošlje. Če bo treba na osnovi njenega mnjena naše ugotvoitve spremeniti, bomo to tudi storili." 

Bratuškova: Nihče mi ni nič obljubil

Bratuškova odgovarja: "Sicer lahko to v Sloveniji primerjamo z glasovanjem poslancev o ministrih, in mislim, da je že kar nekaj poslancev glasovalo o sebi za ministra, pa nihče doslej temu ni oporekal. Ne vidim tudi možnosti, da bi šlo za korupcijo, ker si nisem ne sebi ne komu drugemu pridobila nič protipravnega oz. mi nihče ni nič obljubil in jaz nisem nikomur nič obljubila, kar naj bi bila definicija korupcije," in poudarja, da pisma KPK še ni prejela, a da se ne namerava izogibati sprejemu pošiljke.

Malo je sicer verjetno, da bi se postopek, ki ga KPK vodi zoper bodočo evropsko komisarko, zaključil v naslednjem mesecu. Če upoštevamo skrajne roke, bi se to lahko zgodilo sredi oktobra, ko bo Evropski parlament zaslišanja novih evropskih komisarjev že zaključil in bo nova komisija že sestavljena. 

Novi predsednik vlade Miro Cerar sicer napoveduje, da bo v primeru obremenilnih ugotovitev KPK zoper Bratuškovo, ukrepal.

Komentarjev 4
  • jezero 15:49 11.september 2014.

    Za koristi svoje smrdeče r.ti bi slovenski politiki očrnili Slovenijo in Slovence pred Evropo, ne glede na posledice. Kaj želi JJ? Svoj vpliv v Evropski komisiji preko Zvera! ŠE jUNCKER GA JE GLADKO ZAVRNIL. Isto velja za ostale. Vpliv, ...prikaži več, moč, denar. Brez sramu, ne glede na posledice.Zato je Bratuškova idealna rešitev.

  • janez 15:05 11.september 2014.

    Na MZZ navedbe, da naj bi veleposlanik pri zvezi Nato Andrej Benedejčič vohunil za Rusijo »preverjajo z vso resnostjo«Benedejčič je sicer veleposlanik pri Natu od septembra 2011, imenoval ga je tedanji predsednik Danilo Türk.Rudeča mafija:<br ...prikaži več />http://youtu.be/JsZAJ6PuSO8

  • Kranjica 13:41 11.september 2014.

    Ne vem, kako naj si nadaljevanje predstavljam. Če je KPK ugotovila kršitve, AB pa bo izjavila, da to kar je storila, ni korupcija, potem bo KPK ugotovitve spremenila in jo razglasila za nekoruptivno?In še to, morda misli, da si ...prikaži veči ni pridobila nič protipravnega, toda mesečni dohodki, ki presegajo 20.000 €,v primerjavi s sedanjimi , približno 5.000 €, po njenem niso nobena pridobitev niti Vedno so jo bila polna usta morale in zahtev po takojšnjem odstopu tistih, ki jih je doletel najmanjši sum korupcije. Seveda to ni veljalo ne za njene privržence in danes ne velja tudi zanjo.