Slovenija
32 ogledov

Bratuškova naj bi pristala na 2015

Slovenija 20.05.2013, Alenka Bratusek, redna seja DZ, velika dvorana, parlament, Saša Despot
Za četrtek sklican parlamentarni vrh. Neuradno: fiskano pravilo naj bi zapisali v ustavo, Bruselj pa naj bi podaljšal rok, do katerega mora Slovenija uskladiti javnofinančni primanjkljaj.

Premierka Alenka Bratušek je za četrtek ob 18.30 sklicala parlamentarni vrh, katerega tema je vpis fiskalnega pravila v ustavo in referendumska zakonodaja. 

Delo medtem na podlagi neuradnih virov poroča, da naj bi Bratuškova v zameno za omejitev referendumske zakonodaje privolila v fiskalno pravilo do leta 2015. Novica se po poročanju časnika širi tudi v Bruslju ob robu vrha EU.

Bruselj naj bi podaljšal rok

Od tam prihaja po navedbah časnika še ena neuradna vest. Evropska komisija naj bi podaljšala rok, do katerega mora Slovenija uskladiti javnofinančni primanjkljaj z maastrichtsko mejo (3 odstotki BDP), za dve leti. Rok se izteče letos, novi naj bi se iztekel leta 2015.

Juncker podpira Slovenijo

Luksemburški premier Jean-Claude Juncker je po poročanju STA tik pred srečanjem s slovensko premierko povedal, da podpira Slovenijo na poti proračunske konsolidacije, in izrazil upanje, da bo obveščen o specifičnih problemih v slovenskem bančnem sektorju.

Sestanka z Bratuškovo ni želel podrobneje komentirati, češ da nikoli ne komentira dogodkov, preden se zgodijo.

Ne želijo še enega Cipra

Bratuškova je po svojem prvem vrhu EU dejala, da je njen vtis predvsem, da si nihče ne želi še ene države v programu pomoči. »Evropa bo zadovoljna, če bomo svoje probleme rešili sami,« je povedala medijem in dodala, da vsi njeni današnji sogovorniki podpirajo prizadevanja vlade za rešitev krize.

Komentarjev 10
  • mrki 07:42 23.maj 2013.

    paranoja press :))

  • mrki 07:42 23.maj 2013.

    ah , ja , kako lepo , so ji dodobra našamponirali in oprali glavo v Bruslju. Tako se dela ! Je Angelca rekla: Niht švingen mit uns !!

  • Scott 02:10 23.maj 2013.

    Najkasneje takoj naj odstopi, ker ne zna in ne zmore, preprosto je nedorasla funkciji!Pa ne morš iz listka brat vedno in povsod, če pa otroci v vrtcih nadvse lepo recitirajo brez listkov!