Slovenija
24 ogledov

Bratuškova nič o imenih

Alenka Bratušek Saša Despot
Premierka: koalicijska pogodba bo dopolnjena. O kandidatih za ministre bo javnost pravočasno obveščena.

Premierka Alenka Bratušek je danes pojasnila, da bodo do začetka januarja dopolnili koalicijsko pogodbo za prihodnji dve leti. 

Ob vprašanju rekonstrukcije vlade, ki jo zahteva prvak DeSUS Karl Erjavec, pa Bratuškova odgovarja, da že iščejo dva nova ministra: odstopila sta namreč že minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Stanko Stepišnik ter minister za zdravje Tomaž Gantar.

O imenih kandidatov za ministre bo javnost pravočasno obveščena, zagotavlja Bratuškova. Dodaja še, da se bodo maksimalno potrudili, da bodo to zelo kredibilna imena.

Bo odšel še Omrzel?

V zadnjem času je sicer na tnalu tudi funkcija ministra za infrastrukturo in prostor iz vrst DL Sama Omerzela zaradi pogodb njegovega podjetja Lastinski z Družbo za avtoceste RS (Dars). Prvak DL Gregor Virant Omerzelu zaupa, čeprav po njegovih besedah pušča grenak priokus, da se je Omerzel poslu z Darsom odpovedal šele, ko so na to opozorili mediji. Nekateri mediji so minuli teden opozorili še na to, da je bil eden od razpisov Darsa leta 2010 prilagojen za podjetje Lastinski. To bo moral minister po besedah Viranta še pojasniti.

SDS je Bratuškovo že pozvala, naj zoper ministra Omerzela ukrepa, sicer napovedujejo interpelacijo. Premierka je danes pojasnila, da z ministrom še ni utegnila govoriti, a upa, da bo do konca tedna našla čas. Po njegovih pojasnilih se bo, kot pravi, odločila, "kako in kaj naprej, ali pa se bo minister odločil sam".


Komentarjev 1
  • privat 18:49 02.december 2013.

    še vedno ni namen "vladati pošteno...vse to je samo igra stricev iz ozadja!