Slovenija
5249 ogledov

Bratuškova pisala pismo: Stisnili so rep med noge

Alenka Bratušek
1/2
Saša Despot
Predsednica SAB Alenka Bratušek je v pismu članom stranke in kandidatom na minulih volitvah potrdila podporo Marjanu Šarcu za mandatarski položaj, a dodala, da to ne pomeni tudi kar avtomatično podpore njegovi vladi.

"Naša stranka bo svojo odločitev sprejela sama, ne bomo si dovolili, da o nas odločajo drugi," je dodala.

Bratuškova je v pismu med drugim zapisala, da so bili predstavniki SAB v pogajanjih zelo konstruktivni in so se bili "pripravljeni pogajati ter dogovarjati skoraj o vsem". "Ne odstopamo pa od dveh stvari: to so upokojenci in zdravstvo. To pa zato, ker verjamemo, da so tu največji problemi, ki jih je potrebno rešiti in to čim prej," je dodala.

Ponovila je, da so v predlogu koalicijske pogodbe "uspeli zagotovili dvig odmernega odstotka upokojencem in ukinitev vseh varčevalnih ukrepov za upokojence (regres kot pred krizo) in takojšnje reševanje čakalnih vrst v zdravstvu z dodatnim denarjem in vsemi razpoložljivimi kapacitetami".

Na samoizpraševanje, zakaj niso vsi levo od sredine pripravljeni prevzeti odgovornosti in stopiti v vlado, pa odgovarja, da "verjetno zato, ker si je veliko bolj udobno od zunaj pripisati zasluge za dobre stvari, ki so narejene, za tiste manj dobre, pa zvračati krivdo na druge".

Potegnila je tudi vzporednico z dogajanjem leta 2014, ko je kot predsednica vlade odstopila, ker ni dovolila, da bi jo "kdorkoli izven vlade, ki ne prevzema odgovornosti za dejanja, ki jih zahteva, izsiljeval z odločitvami, ki bi bile za državo slabe".

Prepričana je, da Slovenija tudi danes potrebuje odločno in stabilno vlado, ki bo naredila, kar je treba, da se izboljšajo razmere v zdravstvu, uredijo pokojnine, končajo pogajanja s sindikati javnega sektorja, ... "Pred nami so pomembni izzivi, ki potrebujejo trdno politično večino," je zapisala.

Naslovnikom pisma je pojasnila še, da bo, ko bodo izpolnjeni pogoji, sklican svet stranke in sprejeta odločitev.

Predstavniki SAB se bodo skupaj z LMŠ, SD, SMC in DeSUS v ponedeljek sestali z Levico, ko bodo govorili o predlogu sporazuma o projektnem sodelovanju. Tega je Levica pripravila po tistem, ko se je odločila, da v koalicijo z omenjenim petorčkom ne bo vstopila. Bratuškova je bila že takoj kritična do te odločitve, češ da je Levica "stisnila rep med noge" in pozvala stranke, ki jim je do tega, da bi Slovenija dobila vlado, da "pridejo zraven".

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 22
 • Avatar praufo
  praufo 10:58 07.avgust 2018.

  meni se zdi tale babnic fenomenalen (mogoče je celo dec), rine skozi zid ali skalo, skala je še kar trda in ne gre nikamor, on pa sam sebe prepričuje (pa še okolico) kako je uspešen, ker je skoraj prebil to ...prikaži več skalo ... ta prispodoba je minorna v primerjavi z velikostjo ega in ambicijam ... v sloveniji se vse proda, tudi serpentinška ... ampak od vseh mi je pa bratušek naboljše famozno tele ... nima niti toliko čuta do odgovornosti, da po odstopu ne neha, ampak še kar, kot radio, ki ga nikoli ne .

 • miki1234 08:02 07.avgust 2018.

  lažof babji... samo za svojo rit se ji gre. ravno tako kot vsem ostalim se ji jebe za ljudi, zdravstvo in ostalo...

 • mirror 10:20 06.avgust 2018.

  Če je kdo stisnil rep med noge, ga je ravno Bratuškova, ko je odstopila, pustila državo v razsulu in odšla v Bruselj. Značilnost kaviar levičarjev je pripisovanje lastnih napak drugim. Sicer jo razumem, da se "grebe" za položaj, ker nima ...prikaži veča kam iti. Upokojence in zdravstvo ima pa samo za nabiranje političnih točk. Ko bo dobila funkcijo, bo pa rekla da ni denarja zanje. Ona vedno najprej poskrbi samo zase. Mi smo le drugorazredni.