Slovenija
38 ogledov

Bratuškova prišla, plače še bodo

Obiska Alenke Bratušek N. Č.
Direktor Splošne bolnišnice Izola Jani Dernič, ki je danes sprejel predsednico vlade Alenko Bratušek, je obljubil, da bo zagotovil denar za plače.

"Plače bodo, a danes to ni bilo temeljno vprašanje," je dejal direktor Splošne bolnišnice (SB) Izola Jani Dernič, ki je popoldne gostil predsednico vlade Alenko Bratušek. Ta je skupaj s predstavniki stranke Pozitivna Slovenija obiskala Obalno-kraško regijo. 

Kaj jo veseli in kaj ne

"Veseli me, da sem obiskala Obalo. Veseli me, da sem obiskala izolsko bolnišnico. Nekoliko manj pa me veselijo njeni problemi," je novinarje nagovorila Bratuškova. Napovedala je, da bo zdravstvu namenila največji del svojega časa. Nekateri problemi se bodo po njenih besedah reševali urgentno, za nekatere pa si bo treba vzeti nekoliko več časa in se bodo reševal v okviru nove zdravstvene strategije ali zdravstvene reforme. V četrtek bo v zvezi z stanjem v slovenskih bolnišnicah sklicala sestanek vseh deležnikov na področju zdravstva.

Jutri plačni dan

Zaposleni v SB Izola jutri pričakujejo plačilni dan, in kot je povedal Damjan Volf, predstavnik Obalne sindikalne organizacije – KS 90, naj bi se to tudi zgodilo. "Po zakonodaji ima zakonodajalec sicer čas, da izplača plače do 18. v mesecu," doda. Volf pojasnjuje, da je težava SB Izola podobna kot pri drugih splošnih bolnišnicah: zaradi zmanjšanja sredstev so dajali prednost plačilu zaposlenih pred dobavitelji, dolg proti slednjim pa se je večal. Največji dobavitelj slovenskih bolnišnic Kemofarmacija ima zdaj za 70 milijonov evrov terjatev in je zagrozil z izvršbo. "Čeprav gre za strankarski obisk, me skrbi, ker Bratuškove v izolski bolnišnici ni spremljal tudi minister za zdravje," meni Volf,  saj naj bi po njegovem to kazalo na resnejši pristop k iskanju rešitev.

Komentarjev 1
  • joc2013 23:22 08.julij 2013.

    A si je ogledala parcelo od Kolarjeve in pokazala, katero naj njej odrežejo?