Slovenija
52 ogledov

Bratuškova v Milanu

Alenka Bratušek Saša Despot
Po Düsseldorfu in Parizu se je tokrat premierka Alenka Bratušek odpravila v Milano, kjer bo na investicijski konferenci iskala potencialne investitorje.

Predsednica vlade Alenka Bratušek se bo skupaj z italijanskim premierjem Enricom Letto udeležila že tretje investicijske konference, na kateri bodo predstavili privatizacijo državnih deležev v slovenskih podjetjih. Zatem bo nagovorila zbrane na konferenci v okviru projekta Evropske komisije Nova zgodba Evrope.

Na investicijski konferenci na milanski borzi bodo predsednica vlade, minister za finance Uroš Čufer in predstavniki agencije Spirit predstavili privatizacijo državnih deležev v izbranih podjetjih.

Italija pomembna partnerica

Kot poudarjajo v kabinetu premierke, je investicijska konferenca v Italiji za Slovenijo izjemnega pomena, saj sta državi pomembni gospodarski partnerici, dvostranska blagovna menjava pa obsega skoraj 6,4 milijarde evrov. Italija za slovenska podjetja predstavlja evropsko in svetovno gospodarsko velesilo, zato so napori slovenske vlade usmerjeni v povečanje gospodarskega sodelovanja med državama.

Dosedanji italijanski partnerji Slovenijo po njihovem prepričanju prepoznavajo kot privlačno destinacijo za širitev svoje dejavnosti, saj cenijo motivirano delovno silo, jezikovne sposobnosti, dobro davčno okolje, dobro zemljepisno lego, izvozno usmerjenost, inovativnost in druge dejavnike.

Ob robu konference bosta državi podpisali tudi pristopno pogodbo za Expo Milano 2015.

Tudi o prihodnosti Evrope

V Milanu bo danes tudi druga konferenca v okviru projekta Nova zgodba Evrope, ki se je bo Bratuškova udeležila na povabilo predsednika Evropske komisije Joséja Manuela Barrosa. Bratuškova bo zbrane na konferenci, na kateri bo tudi Letta, uvodoma nagovorila.

Projekt, ki ga je Barroso predstavil konec aprila, daje intelektualcem, znanstvenikom in umetnikom priložnost za razpravo in premislek o prihodnosti Evrope. Prva konferenca v okviru projekta je bila julija v Varšavi.

Komentarjev 2
  • feferon 14:52 09.december 2013.

    Lastna hvala vrednost mala!Dober glas seže v deveto vas!Takšne izlete si bi lahko politiki sami plačevali-dovolj zaslužijo!

  • nostradamus 09:28 09.december 2013.

    morda je sla po nasvete k berlusconiju ali pa v shoping kot nekdaj katarina ali pa je na vrsti dokoncna razprodaja tistega kar v slovenij se imamo glede na to da je z njo tudi Čufer obstaja velika verjetnost slednjega ...prikaži več le kam bo odpotovala v petek 13. ko bodo objavili postonjsko jamo v nasih bankah ?