Slovenija
22 ogledov

Bratuškovi čestital tudi Obama

Barack Obama Reuters
Ameriški predsednik čestital Bratuškovi in ji zaželel čim več uspeha pri izvajanju težavnih, a nujnih reform.

Pole številnih čestitk iz Slovenije in tujine je nova predsednica vlade Alenka Bratušek prejela tudi čestitko predsednika Združenih držav Amerike Baracka Obame.

Ta je premierki čestital ob zgodovinski potrditvi za predsednico vlade Republike Slovenije. "Cenim močne dvostranske vezi med Združenimi državami Amerike in Republiko Slovenijo, pa tudi skupno zavezanost k razvijanju miru in varnosti, ki jo naši državi kot članici zveze Nato uresničujeta po vsem svetu, od Balkana do Afganistana," je med drugim zapisal v čestitki.

Bratuškovi je Obama še dejal, da nastopa funkcijo v pomembnem trenutku v zgodovini naše države, zato ji je še posebej zaželel čim več uspeha pri izvajanju težavnih, a nujnih reform, potrebnih za zagotavljanje dolgoročne blaginje v Sloveniji. Obama je še poudaril, da se veseli sodelovanja s predsednico vlade pri nadaljnjem poglabljanju odnosov med Slovenijo in ZDA, pri krepitvi čezatlantske skupnosti ter pri soočanju z izzivi 21. stoletja.

Komentarjev 3
  • ennanova 11:08 30.marec 2013.

    Nevarna misel: katastrofa je na vidiku, ker je vse absolutno v reduVse je absolutno v redu, katastrofa je na vidiku!http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/893-nevarna-misel-katastrofa-je-na-vidiku-ker-je-vse-absolutno-v-redu

  • leonardo 11:06 30.marec 2013.

    Ja Gelipter, ali si tudi to napisal, ko je čestital Korejec Janši in Pahorju?

  • Gelipter 09:40 30.marec 2013.

    Dragi Obama, prepozno. Alenka je že na strani Severne Koreje.Živelo bratstvo i jedinstvo socialistićkih naroda!